Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEGV’den çocuklara ücretsiz eğitim desteği

TEGV’den çocuklara ücretsiz eğitim desteği

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, karavanda kurulu bilgisayar sınıfında çocuklara ücretsiz eğitim desteği sunuyor.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, karavanda kurulu bilgisayar sınıfında çocuklara ücretsiz eğitim desteği sunuyor. Terme Ortaokulu bahçesine konuşlanan karavan sınıf, mesai günlerinde sabah 09.00’dan itibaren çocuklara eğitim veriyor.

“YAZ EVDE DEĞİL TEGV’DE GEÇER” sloganı ile yola çıkan projenin amacı; “Dezavantajlı bölgelere giderek buradaki çocuklara eğitim desteği sağlamaktır.”

TEGV görevlisi Emre Duran’dan aldığımız bilgiye göre eğitime, 7-13 yaş grubundaki (2’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar) çocuklar katılabiliyor. Burada çocuklara bilişim ve genel kodlama becerileri kazandırma üzerine eğitim veriliyor.

Ateşböceği Karavanı Aralık 2021’de Terme’ye gelmiş. Nisan 2022’ye kadar Yenimahalle İlkokulu’nda, Nisan ayından eğitim dönemi sonuna kadar Fatih İlkokulu’nda konuşlanmış. Şimdi de Terme Ortaokulu bahçesinde çocuklara eğitim veriyor. Eğitim ücretsizdir.

Bir eğitimci olmama rağmen yedi aydan beri Terme ilköğretim okullarında hizmet veren TEGV’in bu faaliyetinden haberim olmadı. Sağolsun, eski mesai arkadaşım Coğrafya Öğretmeni Fatma A. Genç beni konudan haberdar etti.

TEGV, Suna Kıraç’ın önderliğinde 1995 yılında işadamları ve akademisyenlerin desteği ile ilköğretim çağındaki çocukların eğitimine ücretsiz destek vermek amacıyla kurulmuş. Pandemi dönemine kadar 90 bin gönüllüsü ile 3 milyona yakın çocuğun eğitimine destek vermiş.

TEGV’in bugün 24 ilde 55 destek noktası bulunmaktadır.

TGV, Faaliyetlerini, MEB ile yapılan protokol çerçevesinde sürdürüyor. Okul bahçelerinde hizmet sunması da MEB’dan onaylı olduğunu gösteriyor.

TEGV yetkilileri, kendilerinin MEB’dan sonra eğitim alanında faaliyet gösteren Türkiye’deki en yaygın sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade ediyorlar.

İlgilenen veliler mesai saatleri içinde Terme Ortaokulu’na giderek bizzat yerinden bilgi alabilirler.

Haber: Seyfi GÜNAÇTI