Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

TEK GAYEM KIZIMIN YÜRÜMESİ

TEK GAYEM KIZIMIN YÜRÜMESİ

Terme´de doğuştan engelli Semanur Elmas, robotik teknikle tedavi olup yürüyebilmek için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

İlçemizde yaşayan Selime ve Hasan Elmas´ın 4 çocuğundan en küçüğü olan Semanur Elmas, doğuştan gelen engelini yenmek için annesiyle mücadeleye devam ediyor.
Kızının engelli oluşunun doktor hatasından kaynaklandığını iddia eden Anne Selime Elmas ? Kızım bundan 17 yıl önce ölü olarak dünyaya geldi. Fakat daha sonra tekrar canlandı. Bu problemli doğumun ardından kızım küveze konulmadığı için beyni oksijensiz kaldı ve buna bağlı olarak engelli kaldı. Bir yaşına kadar belden altı hiç tutmayan ve konuşamayan kızımla bu yaşına kadar yürümesi ve konuşması için mücadele ettik. Semanur bu yaşına kadar sık sık hastanelerde fizik tedavi gördü. Ayrıca kendim de evde bu fizik hareketlerini devam ettirmeye çalıştım. Çok şükür şuan kendini az da olsa ifade edebiliyor. Bacakları da iyi durumda sayılır. Fakat onca tedaviye karşı hâlâ yürüyemiyor.?dedi.

TÜM UMUDUMUZ BU TEDAVİDE
Televizyonda kızı gibi bir çocuğun robotik teknikle yürütüldüğü haberini izleyen anne Selime Elmas ?Bu haberi izleyince kızım için umutlandım. Doktorumuza tedavinin Semanur´da işe yarayıp yaramayacağını sordum. Bana işe yarayabileceğini ve yürüyebileceğini söyledi. Ancak tedavi için maddi durumumuz yok. Kızımla bu zamana kadar çok mücadele ettik. Ben artık yaşlanıyorum. İlerleyen zamanlarda kızıma yardımcı olamamaktan korkuyorum. Bunun için kızımın kendi başına hareket etmesi benim için çok önemli. Maddi durumumuz elvermediğinden bize umut olan bu tedaviyi yaptıramıyoruz. Bunun için hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum?dedi.