Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TEKVANDOCULAR ?ENGEL´ TANIMADI

TEKVANDOCULAR ?ENGEL´ TANIMADI

Türkiye, IWAS Dünya Oyunları Para-Tekvando Müsabakaları´nı, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamlayarak genel klasmanda Dünya 2´ncisi oldu.

Türkiye, IWAS Dünya Oyunları Para-Tekvando Müsabakaları´nı, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamlayarak genel klasmanda Dünya 2´ncisi oldu.
Portekiz´in Villa Real de Santo Antonio kentinde düzenlenen IWAS Dünya Oyunları´nda Para- Tekvando müsabakaları 03-04 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye, 6 sporcuyla katıldığı oyunlarda 5 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Türkiye adına, bayanlar K44 49 kiloda Meryem Betül Çavdar altın madalya kazandı. Erkekler K44 75 kiloda Fatih Çelik ve K44 +75 kiloda Bayram Kayan gümüş madalyanın sahibi olurken, K44 61 kiloda Mahmut Bozteke ve bayanlar K44 58 kiloda Gamze Gürdal bronz madalya elde etti.
Türkiye, bu sonuçlarla İran´ın ardından 2´nci sırayı alırken Rusya 3´ncü oldu. Sporcular elde ettikleri madalyaların yanı sıra 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları´na katılım yolunda önemli puanlar elde etti.


BAŞKAN ŞAHİN´DEN KUTLAMA
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, IWAS Dünya Oyunları Para- Tekvando Müsabakalarını, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamlayan milli takım kafilesini kutladı. Başkan Şahin, ?Engelli sporcularımız kendilerine destek verildiğinde neler başarabildiklerini bir kez daha gösterdi. Hem de bunu Dünya Engelliler Günü´nü kutladığımız bir dönemde elde ettiler. Para- Tekvandoya verdiğimiz desteğin karşılığını almak memnuniyet verici. Elde edilen başarıdan ötürü tüm kafilemizi kutluyorum. Şimdi önümüzde Avrupa Para- Tekvando Şampiyonası var. Burada 15 sporcuyla mücadele edeceğiz. Avrupa şampiyonasında da en iyi sonuçları alarak ülkemizi gururlandıracağımıza inanıyor, kafilemize başarılar diliyorum? ifadelerini kullandı.