Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TEKVANDOCULARIMIZ YARI FİNALDE

TEKVANDOCULARIMIZ YARI FİNALDE

Samsun´da yapılan tekvando müsabakalarında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri tekvando da bir 1.´lik, bir 3.´cülük kazandı.

Milli Eğitm Bakanlığı tarafından organize edilen liseler arası tekvando müsabakalarına katılan Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Abdülkadir Kethüda gençler A kategorisinde 68 kiloda il birincisi oldu.
Yine müsabakalara katılan Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ahmet Fatih Dağlaraştı da gençler A kategorisinde 59 kiloda il üçüncüsü oldu.
Dört yıldan beri tekvando çalışmalarına katıldıklarını belirten Abdülkadir Kethüda ve Ahmet Fatih Dağlaraştı, bu sporun kendilerine çok faydası olduğunu, özellikle özgüvenlerini arttırdığını, hayatlarına belirli bir disiplin getirdiğini belirttiler.
Okulun ve ailelerinin kendilerine önemli destek verdiğini belirten tekvandocu öğrenciler, kendilerini yetiştiren Terme Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni ve tekvando antrenörü Murat Özden´e teşekkür ettiler.
Hem Abdülkadir Kethüda hewm de Ahmet Fatih Dağlaraştı, İlimizi temsilen gençler kategorisinde liselerarası Karadeniz bölgesi tekvando müsabakaları yarı finaline katılmaya hak kazandı. Bölge müsabakalarında dereceye giren sporcular liseler arası tekvando müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar.