Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İHL’DE “EZBERE GÜZEL ŞİİR OKUMA YARIŞMASI”

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İHL’DE “EZBERE GÜZEL ŞİİR OKUMA YARIŞMASI”

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından 17 Mayıs Salı günü okul konferans salonunda bütün sınıfların katılımıyla “Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması” gerçekleştirildi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin’in organizasyonuyla birlikte sunuculuğunu da yaptığı “Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması”nda Esma Nur Çancılar, Necip Fazıl Kısakürek'in “Sakarya Türküsü” isimli şiiriyle birincilik ödülünü; Fatma Beyza Özçelik, Mehmet Akif İnan'ın “Mescid-i Aksa” isimli şiiriyle; Özge Yaşlı, Dursun Ali Erzincanlı’nın “Otuz Kuş” isimli şiiriyle ikincilik ödülünü; Fatmagül Şirin, Necip Fazıl'ın “Zindandan Mehmet'e Mektup” isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü kazandı. Ayrıca Zeynep Kübra Çelik isimli öğrenci, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Otuz Beş Yaş” şiiriyle birinci mansiyon ödülünü; Merve Altın, M.Âkif Ersoy'un “Zulmü Alkışlayamam” isimli şiiriyle ikinci mansiyon ödülünü; Hatice Şen, Mehmet Âkif'in “Âtiyi Görerek Azmi Bırakmak” şiiriyle; Beyzanur Yüksel, Ahmet Sezgin’in “İstanbul Ağlıyor” isimli şiiriyle üçüncü mansiyon ödülünü kazandı.

Asiye Naz Damar, Fatma Baloğlu, Meliha Kahraman, Tuğba Özbaş, Edanur Yılmaz, Ayşenur Dikbıyık, Sudenaz Koç, Hilal Şevval Var, Rümeysa Karaoğlanoğlu, Elif Öztürk, Nurdan Şahin, Emine Kıvrak, Esma Elenur Kurnaz, İlayda Akın, Sümeyra Kuşçuoğlu, Esmagül Seçkin, Yeşim Keni, Yağmur Tombaş, Rabia Kesgin, Medine Nur Öztürk, Ferise Altın isimli öğrenciler de ezbere okudukları şiirlerle dinleyenleri coşturdular.

Dereceye giren öğrencilere “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız”, “Gençler İçin Hikâye Antolojisi”, “Aşk Medeniyetine Yolculuk”, “Ortaok. İçin Hikâye Seçkisi”, “Aşk”, “Çanakkale/ Bir Devrin Battığı Yer”, “41 Kere Şiir” isimli kitaplarla Bilgi Pınarı dergisi hediye edildi.

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, ezbere güzel şiir okuma yarışmasıyla ilgili şöyle dedi: “Görev yaptığım okullarda geleneksel hâle getirdiğim, korona salgını sebebiyle 2 yıldır ara vermek zorunda kaldığımız “Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması”nı yapmanın büyük mutluluğunu yaşadık elhamdülillah. Dereceye girerek ödül kazanan sevgili öğrencilerimizi yürekten tebrik ederim. Bizlere güzel, unutulmaz şiir ziyafeti çeken şiir yürekli öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Okulumuzda her sınıftaki öğrencimize her dönem en az üç şiir ezberletip okutmamızın, bu şiir okuma yarışmalarını yapmamızın öğrencilerimize dil, şiir, güzellik zevki vermenin yanı sıra onlarda büyük bir özgüven ve sosyalleşme gibi faydalarını da müşahede etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2 yıldır görev yaptığım Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde ilkini gerçekleştirdiğimiz bu Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması, bundan sonra geleneksel hâle gelerek devam eder inşallah.”

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkan da: “Sevgili öğrencilerimiz, ezbere güzel okudukları güzel şiirlerle bizlerin gönüllerini doyurdular. Hem öğrenciler hem de öğretmenler olarak büyük heyecan yaşadık. Hepsine çok teşekkür ederiz. Hazırladığı muhteşem şiir seçkileri, öğrencileri muhteşem hazırlaması ve organizasyonu ile bizlere müthiş bir şiir ziyafeti sunan Ahmet Sezgin Hocamıza, jüri üyesi öğretmenlerimiz İbrahim Uzun, Ayşe Şimşek ve İlkin Yılmaz'a çok teşekkür ederiz.” dedi.