Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY'U ANDI

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ  MEHMET AKİF ERSOY

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı gerçekleştirdi.

12 Mart Salı günü Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Burhan Kır Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  
Ardından program Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 12 Mart ve Mehmet Akif ile ilgili video gösterimi, İstiklal Marşı’nın mecliste okunması adlı konuşma, Mehmet Akif adlı şiirin okunması, İstiklal Marşı ile İlgili yorumlar ve etkinlikler, Ordunun Duası adlı video gösterimi ile devam etti. 
Programda Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin tarafından “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu seminer verdi.
Sezgin, seminerde İstiklal Marşı’nın yazılış serüveni, Mehmet Akif'in hayat hikayesi ve vatenperliği, sporculuğu, hocalığı, ilim ve irfanı, yaşadığı zorluklar ve İstiklal Marşı’nın destansı manevi içeriği hakkında geniş ve anlamlı bilgiler vererek programa katılanları derinden etkiledi. 
Programın sonunda okul müdürü Memet Türkan, “Programda emeği geçen kültür edebiyat kulübü öğretmenleri İbrahim Uzun ve E. Zehra Bingöl'e ve bize doyumsuz bir seminer veren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin’e ve öğrencilerimize teşekkür ederim.”dedi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK