Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDE ANLAMLI PROGRAM

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP  LİSESİ

Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Vakti kuşanmak” projesi kapsamında “Dinimizin Direği, Gözümüzün Nuru Namaz” konulu bir program düzenledi.

 Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Vakti kuşanmak” projesi kapsamında “Dinimizin Direği, Gözümüzün Nuru Namaz” konulu bir program düzenledi. 06.03.2024 Çarşamba günü okulun Burhan Kır Konferans Salonunda uygulanan programa Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Ali Özdemir, Atatürk İlkokulu Müdürü Haşim Beder, çevre okulların öğretmenleri, misafirler ve öğrenciler katıldı.
Sunuculuğunu 12B sınıfından Sema Nida Nur Yazıcı'nın yaptığı program, öğrencilerden Merve Altın'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kürsüye davet edilen Okul Müdürü Mehmet Türkan, kısa bir konuşma yaparak, “Namaz dinin direğidir. Onu unutursak diğer ibadetler de birer birer kaybolup gider” diyerek namazın önemine değindi.
Program, “Ayet ve Hadislerle Namaz” videosu, “Namaz” konulu sine vizyon gösterimi ve Zeynep Kübra Çetin'in “Bizi Çağıran Sesler” isimli yazısını okumasıyla devam etti.
Ardından Aynı zaman ve aynı mekânda namaz kılan iki kişinin namazdaki ruh hali canlandırıldı. Birinci kişinin huşu içinde namaz kılışı ve Rabbine seslenmesi dikkatle takip edildi. İkinci kişinin 'Reklam arası namaz' anlayışında kıldığı ve bu sırada zihninden geçenlerin seslendirildiği bölüm, salondakileri gülümsetti. Bu kişi; beğendiği iki diziden akşam hangisini tercih edeceğini düşünürken, ikinci rekatta hafta sonu düğünde giyeceği kıyafetler kafasına takıldı.
Abdestin faydaları ve insana verdiği huzur, “Azaların Nur Olacak” başlığı ile her azanın yıkanış sırasına göre bir grup öğrenci tarafından işlendi.
Bu programda öğrendik ki, Sultan 3. Murat sabah namazlarını hiç kaçırmazmış. Bir sabah uyandığında güneşin doğduğunu görmüş. Namazı kaçırmış olmanın üzüntüsü ile eline kağıt kalem almış ve hüznünü satırlara dökmüş. Onun “Uyan ey gözlerim gafletten uyan” şiirini Fatma Beyza Özçelik seslendirdi.
Semanur Çon'un, gözaltındaki bir tutuklunun, namazını hangi zor şartlarda eda ettiğini anlatan hikâyesini okumasından sonra sırada sunucu Sema Nida N. Yazıcı vardı. O da, Termeli Doktor- Yazar Senai Demirci'nin “Kıl beni ey namaz” isimli şiirini okudu. 
Oratoryo Grubunun beş vakit namazı anlatımı ve Nazlı Yuvcu- Emine Ceyda Şeker ikilisinin okuduğu ilahilerle program sona erdi. 
İyi hazırlanmış ve hazırlanılmış güzel bir programdı. Her bir öğrenci görevlerini lâyığı üzere yerine getirdiler. Programdan sonra tekrar kürsüye gelen Okul Müdürü Mehmet Türkan, görevlerini başarı ile yerine getiren öğrencileri tebrik ederek, emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. 
Programdan sonra misafirlerden biri, “Yıllar önce bir düğün için evde yapılan mevlit programına katılmış ve oradan içim huzur dolu olarak ayrılmıştım. Bu gün de aynı duyguları yaşadım, huzur buldum” dedi. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI