Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN 'ENGELLERİMİZİ BİRLİKTE PAYLAŞARAK AŞIYORUZ’ PROJESİ

TEMEL KIR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, 'Engellerimizi Birlikte Paylaşarak Aşıyoruz' projesi kapsamında Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Burhan Kır Konferans salonunda 6 Aralık Salı günü program düzenlendi.

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, 'Engellerimizi Birlikte Paylaşarak Aşıyoruz' projesi kapsamında Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Burhan Kır Konferans salonunda 6 Aralık Salı günü program düzenlendi.
Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Erdoğan ve 16 öğrenci tarafından yürütülen proje sonunda, 4'ü akülü 17 tanesi manuel olmak üzere toplam 21 adet sandalye satın alındı. Tekerlekli sandalyeler, okulda düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Programa, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, AK Parti Terme İlçe Başkanı Mümin Osman Ertan, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Engelliler Deneği Başkanı Ahmet Candan, İHH Başkanı İsa Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını kaymakam Metin Maytalman yaptı.
Maytalman konuşmasında, “Kimisi doğuştan kimisi sonradan geçirdiği kaza yada bir hastalık neticesinde toplumumuzda, tüm insanlık aleminde birçok engelli bireyimiz var. Bu engelli bireylere karşı da hem devletin hem toplumun hem de biz bireylerin sorumlulukları var. Devlet açtığı özel okullarla engelli bireylerimizi olabildiğince hayata hazırlamaya çalışıyor. Hep şunu söylüyoruz; bugün belki bir engelin yok ama bizler de bir engelli adayıyız. Yarın geçireceğimiz bir kaza yada bir hastalık engelli kalmamıza yada bir yeteneğimizi kaybetmemize sebep olabilir. Bugün burada toplanmamıza vesile olan bu sosyal sorumluluk projesini son derece önemsiyorum. Bu projede görev alan, fikir olarak ortaya koyan, içinde yer alan okul idaremizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum.”dedi.  
Programda, Terme Engelliler Derneği Sekreteri Hüseyin Yılmaz ile Felsefe öğretmeni Murat Yavuz da günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. 
Programın devamında Rehber öğretmeni Fatma Kaçar’ın önderliğinde “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkı, işaret dili ile söylendi. Okul öğrencilerinden Esmanur Çancılar “Görmeyen” adlı şiirini okudu. Ampute Milli  Final Maçı özeti izlendi. Günün anlam ve önemini anlatan tiyatro gösterisi sunuldu. Özel Sina öğrencileri tarafından  ritim gösterisi yapıldı. Engelliler günü ile ilgili kamu spotu izlendi. Okulun öğrencileri tarafından “Engelsiz Hayat” şarkısı söylendi. “Bana Engelli Diyorlar” adlı şiiri okundu. Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Erdoğan’ın hazırlamış olduğu slayt gösterisi izlendi. Özel Sina öğrencilerinden Zeynep Merve Gürsu’nun şiiri okudu. Sudenaz Eroğlu tarafından Pandomim gösterisi yapıldı ve Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü seslendirildi.
Programın son bölümünde Terme Kaymakamı Metin Maytalman tarafından Terme Engelliler Deneği Başkanı Ahmet Candan’a ve Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından okul öğremeni Murat Yavuz’a çiçek takdim edildi. 
Program, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızdan Murat Yavuz, Zeynep Merve Gürsu, Hanife Genç, Orhan Genç, Aydın Sekendiz, Edanur Varilci, Kemal Güler, Hasan Gülten, Muhammet Ali Akkuş, Ahmet Açar ve Osman Asar’a protokol üyeleri tarafından teslim edilerek program son buldu. Hbr: Berkan KARAPIÇAK