Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden FİLİSTİN'E DESTEK KERMESİ

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden FİLİSTİN

Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden Filistin’deki kardeşlerimize destek kermesi yapıldı.

 Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden Filistin’deki kardeşlerimize destek kermesi yapıldı.
“Vakti Kuşanmak ve ÇEDES Projesi” kapsamında 12 Ocak Cuma günüokulun Değerler Kulübü tarafından, Filistin’e Destek Kermesi düzenlendi. Öğrenci, öğretmen, veli ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği ve sabah saat 09.00’da başlayan kermese öğleden sonra saat 15.30’a kadar devam etti.
Oldukça bereketli geçen kermese İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Şube Müdürü Alper Yıldız, TİMDER Başkanı Ali Alparslan, İHH İlçe Başkanı İsa Şahin, sivil toplum kuruluşları, diyanet temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve hemen her okuldan öğrenci ve çok sayıda veli ile vatandaşlar katıldılar.
Yaklaşık bir aydır heyecanla, şevk içinde hazırlanılan, çok büyük emek verilen kermese, sabah saatlerinde veliler gerek kendisi gerek öğrenciler ile el emeklerini gönderdiler. Sabah  sıcak su böreği ile güne başlanırken öğleden sonra veliler tarafından sıcak keşkek ve tavuklu pilav ikramları yapıldı. Kermes süresince okul bahçesinde sıcak bazlama, börek ve semaver çayı ikram edildi.
Herkes elinden gelenin fazlasını vererek kermesin ruhunu canlı tutarken Gazze için yapılan bu kermeste öğrenciler de hayırda yarıştılar. Dualarını esirgemeyen öğrenci, öğretmen, veliler ve vatandaşlar sayesinde verimli bir kermes gerçekleştirildi.
Kermesten elde edilen gelirin, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Gazze’de İsrail zulmü ve soykırımı altında yaşayan, yok edilmeye çalışılan kardeşlerimize ulaştırılacağı belirtildi.

Türkan: Destek veren herkese teşekkürler.
Okul müdürü Mehmet Türkan konuyla ilgili açıklamasında "Kermese emek veren başta kulüp öğretmenleri İbrahim Altun ve Ayşe Kurtoğlu olmak üzere gönülden ve yürekten destek veren, katkı sağlayan, düzenleyen yönlendiren ve yöneten öğretmen ve öğrencilere, velilere, ilçemizin Sivil Toplum Kuruluşlarına, okul müdürlerine kısaca emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırda yarışılan daha nice programların olması dileği ile...”ifadelerine yer verdi.