Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TEMEL KIR KIZ İMAM-HAİP LİSESİNDE “MEHMET AKİF’İ ANLAMAK” SEMİNERİ

TEMEL KIR KIZ İMAM-HAİP LİSESİNDE “MEHMET AKİF’İ ANLAMAK” SEMİNERİ

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yıldönümü dolayısıyla Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Şair-Yazar Ahmet Sezgin tarafından bir seminer verildi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yıldönümü dolayısıyla 27 Kasım Pazartesi günü Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Şair-Yazar Ahmet Sezgin tarafından bir seminer verildi.

Okul Müdürü Mehmet Türkan, seminer öncesi yaptığı açış konuşmasında Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin'in bir Mehmet Akif uzmanı olduğunu, değişik yer ve okullarda Mehmet Akif ve İstiklal Marşımız ile ilgili yüz civarında seminer verdiğini, okulları için de büyük bir değer olduğunu belirtti.

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, “Bir Başka Açıdan Mehmet Akif Ersoy” konulu seminerde İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in örnek alınması gereken abide şahsiyetinden bahsetti. Mehmet Akif’in kendisini çok nitelikli olarak yetiştirdiğini, şair-yazar olmasının yanında fikir ve dava adamı, veteriner, üniversite hocası, milletvekili olduğunu; Arapça, Farsça ve Fransızcayı mükemmel konuşup yazabildiğini; Kur´an meali yazacak kadar dini ilimlere haiz bir hafız olduğunu; İstanbul Boğazını yüzerek geçecek kadar yüzme bildiğini, güreş şampiyonluklarının bulunduğunu, ata iyi binip gülle attığını, iyi atlet olduğunu ifade etti.

Ahmet Sezgin: “Mehmet Akif; mert, cesur, ahlaklı, vatanperver bir münevver ve dava adamıydı. Kışın giyecek paltosu olmadığı halde İstiklal Marşı için kendisine verilen büyük maddi ödülü almayan İslam ve İstiklal şairidir o. Mehmet Akif, idealindeki nesli Asım adıyla sembolleştirdi. Ondan sonra Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu, M. Akif İnan gibi nice Asımlar yetişti. Mehmet Akif gibi büyük değerleri rahmetle anmak gerekli ama daha da önemli olan şey, bizim bu büyük şahsiyetleri, fikir ve gönül adamlarını anlamamızdır. Mehmet Akif'in Safahat isimli şiir kitabını okuyup anlamanızı, özellikle de Sezai Karakoç, Mithat Cemal Kuntay, D.Mehmet Doğan ve Mustafa Özçelik gibi yazarların onun hakkında yazdığı kitapları okumanızı tavsiye ediyorum sizlere.” dedi.

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin, İstiklal Marşı şairimizin 10 yıl Mısır’da yaşayıp verem olduğundan, vefatından 6 ay önce yurduna gelip Peygamber Efendimizin vefat ettiği 63 yaşında öte aleme hicret ettiğinden, cenazesine bir tek devlet yetkilisinin bile katılmayıp sadece üniversiteli öğrencilerle halkın sahip çıktığından, çocuklarının da çektiği sıkıntılardan, büyük oğlu Emin Ersoy'un 1967'de bir kış günü aç ve donmuş olarak kamyon karoserinde ölü bulunup kimsesizler mezarlığına gömüldüğünden söz etti hüzünle.

Ahmet Sezgin, “Mehmet Akif, çileli ve garip yaşamıştır ama bu ülkede en çok sevilen şair olmuştur.” diyerek ruhuna öğretmen ve öğrencilerle birlikte Fatiha okuyarak söyleşisini tamamladı.

Okul Müdürü Mehmet Türkan: “Öğrencilerimizin çok etkilendiği bu anlamlı semineri veren Şair-Yazar ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin Hocamıza çok teşekkür ederiz.” dedi.