Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP LİSESİNDE GÜZEL AÇILIŞLAR

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP LİSESİNDE GÜZEL AÇILIŞLAR

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde bir dizi açılış gerçekleştirildi.

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Termeli İş Adamı Burhan Kır tarafından yaptırılan "Kur'an-ı Kerim Sınıfı", "Kız Mescidi", "Zeka Oyunları Salonu", "Abdesthane" ile Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni Ahmet Sezgin tarafından koridorlarda kurulan “Yunus Emre Kitaplığı”, “Mehmet Âkif Kitaplığı”, “Necip Fazıl Kitaplığı”, “Yedi Güzel Adam Kitaplığı” ve “Termeli Şair, Yazar- Akademisyenler Kitaplığı”nın açılışları, 1 Nisan Cuma günü görkemli bir şekilde yapıldı.

Açılışa Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilcileri ve İlçe Jandarma Komutanlığı temsilcileri, daire amirleri, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, yazarlar, muhabir ve hayırseverler katıldılar. İlçe Müftüsü Ömer Ergül Hocanın yaptığı duanın ardından besmeleyle kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleşti. Açılış törenine katılan protokolle misafirlere mekanlar hakkında Okul Müdürü Mehmet Türkan tarafından bilgi verildi. Açılış törenine katılan mülki amir ve misafirlere.Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni, Eğitimci ve Yazar Ahmet Sezgin, kitaplıklar ve kütüphane hakkında geniş malumat verirken Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Erdoğan da zeka oyunları hakkında bilgi verdi. Açılış törenine katılanlar, açılan sınıf, salon, mescit ve kitaplıklardan çok etkilendiklerini ifade ederek okul idaresi ve emek veren öğretmenleri tebrik ettiler. Öğretmenler odasında misafirlere yapılan ikram ve yapılan sohbetle program sona erdi.

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkan:“Okulumuz öğrencilerinin çok yönlü yetişmesinde önemli değer ve katkılar sunacağına inandığımız özel sınıf, salon ve mescitle çeşitli kitaplıkların açılışı; kıymetli davetlilerle güzel bir şekilde gerçekleşti. Yeni mescit, sınıf ve salonlara büyük destek veren muhterem Burhan Kır Beyden ve projede büyük emekleri olan değerli öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Kıymetli protokol ve misafirlere de çok teşekkür ederiz.” dedi.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin de şöyle dedi: “Meslek hayatımdaki en büyük hayallerimden olan, aylardır emek verip koridorlarda büyük bir aşkla kurmaya çalıştığım, öğrencilerimizin en az birer kitap okumalarını hayal ettiğim 5 ayrı kitaplığın tamamlanıp hizmet vermeye başlamasından dolayı çok mutluyum. Rabbime şükürler olsun. Bu güzel mekan ve kitaplıkların kıymetli öğrencilerimizin inançlı, sağlam kimlik ve şahsiyet sahibi, vatansever, kendi medeniyetinin diriliş ülküsünü hayal eden, kültürlü, okuyan, düşünen, çalışkan, sorumlu ve erdemli insanlar olmalarında önemli katkısı olur inşallah. Bu hayırlı faaliyetlerin başka okullar için de güzel örnek olacağını umuyorum.”