Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP'TE DEPREMZEDELER İÇİN HATİM VE DUA

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda 24 Şubat Cuma günü hatim ve dua programı düzenlendi.

 Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde, asrın felaketi olarak nitelendirilen, 11 ilimizi ve milyonlarca insanı etkileyen deprem felaketinde vefat eden depremzedeler başta olmak üzere tüm ölmüş ve yaralılar için gruplar, sınıflar, öğretmen ve öğrenciler tarafından hatimler okundu. Okul tarafından ayrıca depremzedeler için maddi yardımda da bulunuldu. 
Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda 24 Şubat Cuma günü hatim ve dua programı düzenlendi. Program, meslek dersleri  öğretmeni İbrahim Altun'un değerlendirme ve hüzünlü girişi sonrası okulun Edebiyat Öğretmeni, Şair-Yazar Ahmet Sezgin’in "Göçük Altındaki Canlar Ve Yeşeren Umutlar" başlıklı konuşmasıyla devam etti. 
Duygu dolu konuşmasında Ahmet Sezgin: “6 Şubat 2023 tarihinde üç bölgemizde, 11 ilimizde dokuz saat arayla gerçekleşen iki büyük deprem, milletimizin tarihinde yaşadığı en büyük felaket oldu. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Kilis'te yaşanan bu büyük deprem felaketinde binlerce insanımız vefat etti, yüz binden fazla yaralımız var, binlerce ev, işyeri, tarihi eser enkaz halinde. Binlerce çocuğumuz yetim ve öksüz kaldı; binlerce anne ve baba evlâtsız! 
Onlarca ilim adamımızı, sanatçımızı, sporcumuzu, doktorumuzu, hemşiremizi, öğretmenimizi, öğrencimizi, polisimizi, askerimizi, mühendisimizi, hukukçumuzu, ilahiyatçımızı, iş adamımızı, esnafımızı, çiftçimizi kaybettik, şehit verdik bu deprem felaketinde. 
13 milyondan fazla insanımız deprem afatının yol açtığı çok büyük dertlerle muzdarip. Her bir ocak yangın yeri. Bütün ülkemiz, milletimiz, yöneticilerimiz sabır ve duayla birlikte çok derin ıstırap içinde yürekten gözyaşı dökmekte. Ama Allah'a şükürler olsun ki tarihte eşine az rastlanır derecede bu mazlum millet ve ümmet; devlet-millet -ümmet hatta insanlık kaynaşması içinde el ele gönül gönüle verip büyük bir yardım seferberliği için yaraları sarmaya gayret etmektedir. Çok üzgünüz, yaslıyız! Ama bu ülke; millet olma bilincine erip kardeşlik ruhunu kuşanıyor. Bu milletin medeniyet köklerinden gönlüne ekilen ensar ruhuyla merhamet ve iyilik çiçekleri yeşeriyor elhamdülillah. 
 Bu büyük deprem felâketi; bu dünyanın ne kadar fani olduğunu, bir gecede ansızın gelen bir âfatla canımızı, ailemizi, sağlığımızı, en sevdiklerimizi, komşularımızı, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, evimizi, iş yerimizi, arabamızı, okulumuzu, hatta anılarımızın olduğu sokağımızı, mahallemizi kaybedebileceğimizi en kılcal damarlarımıza kadar hissettirdi hepimize. Bu korkunç deprem; yirmi dairesi olan bir zenginin afet sonrası soğukta donmamak için çadırda konaklayabileceğini, giyebileceği bir elbiseye ve içebileceği bir çorbaya sahip olduğunda çok sevinebileceğini; dört çocuğundan üçü enkaz altında can vermiş bir anne ve babanın bir evlâdımızı Allah bize bağışladı diye şükredebileceğini öğretti herkese.  
Asrın felaketlerden, bu ağır imtihanlardan ibret ve dersler çıkarıp bu vahim durumları hayırlara tebdil eyleyelim. Yaralarımız kanaya kanaya ama tefekkür, tezekkür, tedbir, sağduyu, aklıselimle ve millet ruhuyla iyileşeceğiz inşallah.” ifadelerine yer verdi. 
Hatim duası sonrası Okul Müdürü Mehmet Türkan: "Depremzedeler için hazırlanan bu anlamlı programı hazırlayan başta İbrahim Altun Hocam  olmak üzere bütün meslek dersleri öğretmenlerine, hatim okuyan bütün öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ederim. Allah bu necip milletimizi, memleketimizi her türlü felâketlerden, belâlardan muhafaza buyursun." dedi. Hafız öğrenciler tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından hep birlikte edilen dualarla program sona erdi.