Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP'TE EZBERE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP

25 Mayıs Perşembe günü Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda bütün sınıfların katılımıyla Kütüphanecilik Kulübü tarafından harika bir "Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması” gerçekleştirildi.

 25 Mayıs Perşembe günü Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda bütün sınıfların katılımıyla Kütüphanecilik Kulübü tarafından harika bir "Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması” gerçekleştirildi.
Organizasyonuyla birlikte sunuculuğunu da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Şair Ahmet Sezgin'in yaptığı "Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması"nda Esma Nur Çancılar, Mehmet Âkif'in "Zulmü Alkışlayamam" isimli şiiriyle birincilik ödülünü;Semanur Çon, Mehmet Akif Ersoy'un "Bülbül" isimli şiiriyle; Zeynep Kübra Çelik, Orhan Şaik Gökyay'ın “Bu Vatan Kimin” isimli şiiriyle ikincilik ödülünü; Gülsena Tezcan, Mehmet Âkif'in "Bülbül " isimli şiiriyle; Hilal Yavuz, Mehmet Âkif'in " Ordunun Duası" isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü kazandı.
Ayrıca Fatma Beyza Özçelik isimli öğrenci, Mehmet Akif İnan'ın “Mescid-i Aksa” şiiriyle birinci mansiyon ödülünü,; Binnur Yüksel, M.Âkif Ersoy'un “Zulmü Alkışlayamam” isimli şiiriyle; Merve Altın, "Necip Fazıl'ın "Sakarya Türküsü" isimli şiiriyle ikinci mansiyon ödülünü, Sema Nida Nur Yazıcı, Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiiriyle üçüncü mansiyon ödülünü; Fatma Baloğlu, Mehmet Akif'in "Zulmü Alkışlayamam" isimli şiiriyle dördüncü mansiyon ödülünü kazandı.
Dereceye giren öğrencilere Ahmet Sezgin'in "Termeli Yazarlar ve Şairler Ansiklopedisi', "Gençler İçin Hikâye Antolojisi", "Aşk Medeniyetine Yolculuk", "Kırk Yazardan Kırk Hikâye" isimli kitaplarıyla Celal Demir'in "Sele Düştü", Azmi Taşdan'ın "Geç Kaldım", Halit Ertuğrul'un "Kendini Arayan Kadın" ve "Kendini Bulan Kadın", Osman Çeviksoy'un "Seni Sana Anlatmak", Selvigül Şahin'in "Hayırlı Haber" isimli kitapları hediye edildi. 
Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de (Hatice Kübra Gürler, Nurdan Şahin, Medine Nur Öztürk, İrem Merve Akar, İrem Patan, Sedanur Yavuz, Elif Özen, Zeynep Nur İnçlik, Dilanur Özmen, Medine Gültekin, Merve Kereci, Sümeyye Aslantürk, Fatma Betül Öncel, Havagül Güneş, Esmagül Seçkin) Ahmet Sezgin tarafından çeşitli dergiler hediye edildi.
Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışmasında bu yıl güzel sürprizler de yaşandı.  Ahmet Sezgin, Ayşe Şimşek, Abdullah Akbaş, Arzu Aydın, Fethiye Torun, Esra Zehra Bingöl, Murat Yavuz, Ayşe Kurtoğlu ve Şeyma Nisa Keskin isimli öğretmenler de birer şiir okuyarak programa çok ayrı bir heyecan ve renk kattılar. 
Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni Ahmet Sezgin, şiir programıyla ilgili şöyle dedi:"Geleneksel hâle getirdiğimiz Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması'nı gerçekleştirmenin büyük bir heyecan ve mutluluğunu yaşadık bu yıl da. Hem gül yürekli kızlarımız hem de öğretmen arkadaşlarımız, bizlere güzel, unutulmaz şiir ziyafeti çektiler, bizlerin gönüllerini doyurdular. Hepsine çok teşekkür ederim.
Türk edebiyatının her görüş ve anlayışından  ķıymetli şairlerin birbirinden güzel şiirlerini ezbere okuyan öğrencileri değerlendiren jüri üyesi çok değerli meslektaşlarım İbrahim Uzun, Esra Zehra Bingöl ve İbrahim Altun Hocamlara çok teşekkür ederim.
Yarışmayı 2 buçuk saat süreyle büyük bir ilgi, heyecan ve zevkle dinleyen şiir yürekli öğrencilerimizle öğretmenlerimizi tebrik ederim. 
Sevgili öğrencilerimiz, inşallah şiir zevkiyle birlikte şiirden şuura yolculuklarını ömür boyu sürdürürler. Kaliteli şiir okuyucularının modernizm karşısında daha merhametli, daha muhalif bir duruş sergileyeceklerine, gül yürekli insan olacaklarına inanıyorum.”