Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP’TE “KÜTÜPHANE HAFTASI” ETKİNLİKLERİ

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP’TE “KÜTÜPHANE HAFTASI” ETKİNLİKLERİ

“Kütüphane Haftası”nın 58’incisi, Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından 28 Mart-3 Nisan 2002 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı.

    “Kütüphane Haftası”nın 58’incisi, Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından 28 Mart-3 Nisan 2002 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı.
    Hafta boyunca öğrenci ve öğretmenler; sınıfta, kütüphanede, okul bahçesinde kitap okuma etkinliği yaptılar. Kütüphanecilik Kulübü tarafından haftayla ilgili duvar gazetesi çıkarıldı. Okul koridorlarında kurulan kitaplıklar ve okul kütüphanesi hakkında geniş bilgiler edindiler. Kitaplıklar İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Müftüsü tarafından hizmete açıldı. Ahmet Sezgin ve bazı öğrenciler tarafından Zonguldak/Kilimli’deki bir ortaokula kitap bağışında bulunuldu.
    Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni Ahmet Sezgin öncülüğünde öğrenciler tarafından hazırlanıp 31 Mart Perşembe günü toplantı salonunda yapılan kutlama programında kitap okumanın ve kütüphanenin önemiyle ilgili yazı, güzel söz ve şiirler okundu. Kütüphane Haftası kutlama programının sunucusu Tuğba Özbaş: “Kitap, kullanmasını ve okunmasını bilenler için sürekli bir bilgi ve zevk kaynağıdır.” diyerek açılış konuşmasını yaparken Fatma Nur Baş, Sude Naz Koç, Fatma Gül Şirin, Emine Kıvrak, Asiye Naz Damar, Ayşenur Dikbıyık,Fatma Baloğlu, Nurgül Mutlu, Beyzanur Yüksel isimli öğrenciler de; okumayla ilgili yazı, güzel söz ve şiir okudular.
    Kitap okumanın önemiyle ilgili özdeyişlerden birinin yazılı olduğu yüzden fazla küçük zarf, 12/B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanıp salondaki bütün öğretmen ve öğrencilere hediye edildi. Kutlama programına katılan bütün öğrencilerin elinde kitap olması, çok anlamlıydı.
    Programın sonunda kitap okuma şuuruyla ilgili bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin: “Kitap okumak, boş zamanda meşgul olunan bir hobi değildir; yaratan Rabb’in adıyla okumak, düşünmek ibadettir, ruhun ve aklın gıdasıdır, temel ihtiyaçtır. Okumayan toplumların her yönden geri kalacağını unutmayalım. Okumadığımız gün karanlıktayız. Okumayan birinin tahsili yarım kalmış demektir.Az da olsa her gün bilinçli olarak faydalı, güzel kitaplar okuyalım.” dedi. Daha sonra Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni tarafından okul koridorlarında kurulan Yunus Emre Kitaplığı, Mehmet Akif ve Necip Fazıl Kitaplığı, Yedi Güzel Adam Kitaplığı , Termeli Şair,Yazar ve Akademisyenler Kitaplığıyla ilgili 6 soruluk mini bir kitap yarışması yaptı. Soruları doğru cevaplayan ilk öğrencilere kitap hediye etti. Zevkli ve heyecanlı geçen yarışmaya yer yer öğretmenler de katıldı.
    Okul Müdürü, Şair-Yazar Mehmet Türkan, kitap okumanın öneminden bahsederek: “Bu anlamlı ve heyecanlı kutlama programını hazırlayan çok değerli Şair-Yazar Ahmet Sezgin Hocama çok teşekkür ederim. Kütüphane Haftası kutlama programında yazı ve şiir okuyan, emeği geçen sevgili öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.