Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP’TE KÜTÜPHANLER HAFTASI KUTLANDI

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP’TE KÜTÜPHANLER HAFTASI KUTLANDI

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kütüphanecilik Kulübü tarafından hazırlanan 59.Kütüphaneler Haftası kutlama programı, 30 Mart Perşembe günü okul konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program girişinde bütün öğrencilerimize geleneğimizin bir parçası olan kitap ayracı hediye edildi.Program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Program sunuculuğunu Binnur ve Beyzanur Yüksel isimli kardeşler yaptı. Miray Çelik ve Gülnur Güler'in Kütüphaneler Haftası ile ilgili bilgi vermelerinden sonra Esmanur Çancılar, A. Rıza Köseoğlunun "Kitaplarım" adlı şirini okudu. Ardından Medinenur Öztürk ve Gülsena Tezcan isimli öğrenciler, Coşkun Ertepınar'ın "Kitaplarla Kurulan Dostluk" adlı şiirini okudular. Şiirlerin ardından İrem Demirden ve Merve Kereci "Okumak Üzerine Güzel Sözler" adlı derlemelerini paylaştılar. Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni-Yazar Ahmet Sezgin, kitap ve kütüphaneler üzerine etkin ve coşkulu bir konuşma yaptı.

Ahmet Sezgin; gurbetteki babasına 7 yaşında yazmaya başladığı hasret mektuplarıyla yazmayı sevdiğini, ilkokul birinci sınıf öğretmeni Naile Binatlı'nın karne günü verdiği "Tatil Kitabı" hediyesinin okuma hususunda kendisini çok etkilediğini, kitabın ve televizyonun olmadığı köyde, çocukluk döneminde tabiat kitabını okumaya çalıştığını; ortaokulda Ferhat ağabeyinin hediye ettiği "Polyanna" kitabından çok etkilendiğini, Mehmet Âkif ve Necip Fazıl'ın şiirlerinden, Peyami Safa'nın roman ve denemelerinden, İmam-ı Gazzali ve Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinden beslendiğini, Asım Köksal'ın “Hz.Hüseyin ve Kerbelâ Faciası” kitabından çok etkilendiğini, üniversite yıllarında okumanın aşka dönüştüğünü ifade etti. Ahmet Sezgin; şuurlu okumanın ruhun ve beynin gıdası olduğunu, insanı rehabilite ettiğini, arkadaş, dost, ışık olduğunu, ilim öğrenme ve öğretmenin, tefekkürün ibadet eylemi olduğunu, kültürlü insanların evlerinde zengin kütüphaneye sahip olması gerektiğini, okumanın boş zamanda yapılacak bir hobi olmaması gerektiğini, temel ihtiyaç olduğunu ifade etti. “Kitap, okumasını bilenler için sürekli bilgi, şifa ve zevk kaynağıdır.” dedi.

Programın sonunda kitap ve yazarlarla ilgili mini bir bilgi yarışması yapıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin tarafından kazanan öğrencilere kitap ve kalem ödülleri verildi. Ayrıca öğretmenlere de teker teker en son hangi kitap ve yazarı okudunuz? Hayatınızda sizi en çok etkileyen hangi kitap oldu, şeklinde sorular soruldu. Okul Müdürü Mehmet Türkan: “Bu anlamlı ve güzel programda emeği geçen başta Ahmet Sezgin hocamız olmak üzere Fethiye Torun öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi.