Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP'TE MÜNAZARA YARIŞMASI

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde12 Haziran Pazartesi günü Kütüphanecilik Kulübü tarafından 11/B ile11/C sınıfları arasında çok heyecanlı ve unutulmaz bir münazara yarışması yapıldı.

 Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde12 Haziran Pazartesi günü Kütüphanecilik Kulübü  tarafından 11/B ile11/C sınıfları arasında çok heyecanlı ve unutulmaz bir münazara yarışması yapıldı.
Münazara yarışmasına 11/ B sınıfını temsilen Semanur Çon, Zeynep Kübra Çelik ve Nour Warshouk isimli öğrenciler; 11/ C sınıfını temsilen de Binnur Yüksel, Beyzanur Yüksel ve Fatma Beyza Özçelik isimli öğrenciler katıldı. 
Münazara yarışmasında öğrenciler, "Karakter ve şahsiyet gelişiminde aile mi daha etkili yoksa okul ve çevre mi?" tezlerini tartıştılar.
Ahmet Sezgin, İbrahim Altun ve İbrahim Uzun isimli öğretmenlerden oluşan jüri heyeti; puanlama sonunda "Kişilik ve şahsiyet gelişiminde okul ve çevre daha etkilidir." tezini savunan 11/C sınıfını birinci seçti. 
Münazara yarışmasını organize eden, kazanan grup başta olmak üzere yarışmaya katılan bütün öğrencileri kitapla ödüllendiren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin, programla ilgili şöyle dedi: "Bu yarışmayla hem müfredattaki münazara türünü somut olarak daha iyi kavratmış olduk hem de münazaracı öğrencilerimizin hitabet,diksiyon, medeni tartışma, analitik düşünme, araştırma, işbirliği gibi yetenek ve becerileri daha da gelişmiş oldu. Öğrencilerimiz, tezlerini çok etkili, başarılı ve seviyeli bir şekilde savundular. Sevgili ve değerli kızlarımızla bir kez daha gurur duydum. Onları yürekten tebrik ediyorum.
“Okul Müdürü Mehmet Türkan da: " Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ederim. Jüri üyesi öğretmenlerimiz İbrahim Altun ile İbrahim Uzun’a, ayrıca öğrencilerimizin yetişmesi için mücadele eden, münazara etkinliğini düzenleyenAhmet Sezgin Hocamıza da çok teşekkür ederim." dedi.