Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP'TE “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” COŞKUSU

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı farklı bir programla okulun konferans salonunda büyük bir heyecan içinde kutladı.

    Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı farklı bir programla okulun konferans salonunda büyük bir heyecan içinde kutladı.
         Esma Nur Çancılar isimli öğrencinin sunuculuğunu yaptığı “Öğretmenler Günü” programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 
          Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde en genç öğretmen olarak Meslek Dersleri Öğretmeni Ayşe Kurtoğlu kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında adab-ı muaşeret ve imam-hatipli olmaktan, inanmak ve eğitimin öneminden bahsetti. Ardından okulun en kıdemli öğretmeni İlahiyatçı İbrahim Altun tarafından hatıralarla dolu gününü anlam ve önemini belirten anlamlı bir konuşma yapıldı. Tarih Öğretmeni Abdullah Akbaş tarafından Çarşamba ağzıyla yöresel bir konuşma ve canlandırmalar yapıldı. Öğretmen ve öğrenciler, çok neşeli anlar yaşadı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve Şair Ahmet Sezgin, kendisinin yazdığı “Gül Yüreklere Öğretmen Olmak” isimli şiirini okudu.
     Öğrencilerin öğretmenleri ile ilgili güzel ifadeleri tek tek okundu. Sevgi ve hürmetler arz edildi. Öğrencilerin öğretmenleriyle ilgili hazırladıkları video, çok beğenildi. Öğrenciler tarafından Şehit Aybüke Yalçın öğretmenin söylediği en son türkü hem sesli ve hem de işaret dili ile okundu ve herkesi duygulandırdı.
         Okul Müdürü Mehmet Türkan: “Çok renkli ve coşkulu sahnelerin yaşandığı Öğretmenler Günü programının hazırlanmasında emeği geçen başta Arzu Aydın, Büşra Şahin, Ayşe Kurdoğlu öğretmenlerimiz olmak üzere bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi. Hediyeler ve hatıra fotoğraflarıyla kutlama programı sona erdi. Programın ardından öğretmenler odasında moral ve motivasyon yemeği düzenlendi.