Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP’TEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMLARI

TEMEL KIR KIZ İMAM-HATİP’TEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMLARI

Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, “Mevlid-i Nebi ve Camiler Haftası” münasebetiyle 18 Ekim Salı günü okulun konferans salonunda Mevlid-i Nebi programı gerçekleştirdi.

     Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, “Mevlid-i Nebi ve Camiler Haftası” münasebetiyle 18 Ekim Salı günü okulun konferans salonunda Mevlid-i Nebi programı gerçekleştirdi.

     Hafız Ceyda Şeyker’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın sunucuğunu Esmanur Çancılar isimli öğrenci yaparken Peygamber Efendimiz’in örnek aile hayatı, güzel ahlakı, tevhid mücadelesiyle ilgili konuşmayı Betül Malgır isimli öğrenci yaptı. Okulun ilahi korosunun def eşliğinde söylediği ilahiler ile Esmanur Çancılar ve Özge Yaşlı’nın okuduğu naatler, büyük beğeni alıp salonda duygu anlar yaşattı. Okulun 10/A sınıfı öğrencileri tarafından sunulan Veda Hutbesi oratoryosu, Peygamberimizin son mesajlarını gönüllerde hissettirdi.

    Programın son bölümünde Meslek Dersleri Öğretmeni İbrahim Altun tarafından peygamberimizin hayatı ve İslam tarihiyle ilgili, 9 sorudan oluşan kitap ödüllü bir bilgi yarışması yapıldı. Hafız öğrenciler Nursena Altunkaya, Esranur Ergen ve Züleyha Hanım İnan tarından hatim duası yapıldı.

     Aynı program, bir gün sonra Ulviye Kır İmam-Hatip Ortaokulu'nda da aynı heyecan içinde iki seans halinde icra edildi.

     Programların ardından Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesindeki hafız öğrencilerin yetişmesinde büyük emeği olan Ahmetbey Kur'an Kursuna okulun hafız öğrencileri ve bir grup bayan öğretmen tarafından vefa ziyareti gerçekleştirildi.

    Okul Müdürü Mehmet Türkan: “Bu programlarda emeği geçen başta İbrahim Altun olmak üzere Fethiye Torun, Ayşe Şimşek ve Ayşe Kurtoğlu Hocalarımıza, büyük emekler sarf ederek öğrenci, öğretmen ve velilere bu güzel programları icra eden öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Bu özel programı, okulunda öğrencileri ile buluşturmasından dolayı UKİHO Okul Müdürü Celal Kurt'a ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

     Eğitimci İbrahim Altun da programla ilgili şöyle dedi: “Meslek Dersleri öğretmenlerimiz öncülüğünde okulumuz öğrencilerinin hazırladığı Mevlid-i Nebi programlarımız, muhteşem oldu. Başta ilahiyatçı hocalarımız olmak üzere emeği geçen öğrencilerimizden Allah razı olsun. Bu tür programlarımız, ileriki zamanlarda da devam edecektir inşallah.”