Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERÇEP TOPLANTISINDA 3.SANTRAL ŞOKU

TERÇEP TOPLANTISINDA 3.SANTRAL ŞOKU

Terme Çevre Platformu bugün üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda ilçeye yapılacak olan kömürlü santralin yapılmaması için yol haritası belirlendi. Toplantıda ilçeye 3. bir santralin yapılması için başvurulduğu duyurulunca toplantıda şok etkisi yaptı.

Terme’de gündemden düşmeyen santral gerilimi başka bir boyuta taşındı. Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda bir araya gelen Terme Çevre Platformu üyeleri ve sivil toplum örgütleri santral için birlik çağrısında bulundu. İlçede yakın bir tarihte santrale karşı büyük bir eylem hazırlığında olduklarını belirten üyelere sivil toplum kuruluşları, dernek, muhtar, oda temsilcileri, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.
Toplantıya 90`ın üzerinde sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcileri katıldı. Toplantıda Terme için “Yeşilini koru, doğana ve sağlığına sahip çık” sloganı altında toplanan üyeler santrale karşı olduklarını belirtiler.

Santralin zararlılarından bahseden çevre platformu üyeleri, 3. bir firmanın daha ilçeye santral yapılması için girişimlerde bulunduğunu söyleyince toplantıda şok etkisi yaptı.
KOR Elektrik Şirketi tarafından merkez sahile bir santral için başvuruda bulunulduğu belirtildi. Santral için çalışmaların başlatıldığını bilgisini aldık diyen üyeler “burası Terme, bu halkın izni olmadan buraya kimse bir şey yapamaz gelsinler de görelim” diyerek ortak bir açıklamada bulundular.

TERME`Yİ SANTRALŞEHRİ YAPTIRMAYIZ
TEÇEP üyesi olan Rasim Kani, söz alarak katılımcıları bilgilendirdi.
Kani, “Bu şehir yolgeçen hanı değil kimse bu güzel Karadeniz cennetini cehenneme çeviremez. Kimse ümitlenmesin biz buraya santrali yaparız diye çünkü karşılarında bu sefer güçlü bir Terme halkı olduğunu görecekler dedi. Kani, hem hukuki hem de kamusal alanda girişimlere başladık biz mücadeleye hazırız bugün burada gördük ki toplumun her kesimi burada bu santrale karşı biz Terme`liler bu santralleri istemiyoruz. Bu santraller tamamıyla çevre düşmanı ve ölüm makineleridir dedi.
Kömürle çalışacak olan bu santral tüm Terme`nin bir yıl boyunca yaktığı 15 bin ton kömürü 3 günde yakacak ve %45 kapasiteyle çalışırsa bunun %100 olduğunu düşündüğünüz de 15 bin ton kömürü 1 günde yakacak ve oluşacak kirliliği siz tahmin edin diyerek katılımcılara bilgiler vermeyi de ihmal” etmedi.

SANTRALLERE KARŞI KAMUOYU SOSYAL MEDYADAN ÖRGÜTLENECEK
TEÇEP üyelerin den bilgi veren Zekai Altunpala, “Terme halkı platform ile daha da güçlendi ve şimdi büyük bir eylem için hazırlıklara başladık.
Kimse Terme halkını küçümsemesin ne TİM Avrasya Şirketi, ne de KOR Elektrik Şirketi bizleri hafife almasın kimseye Terme`yi santral şehrine çevirtmeyiz dedi.

Altunpala, platform tarafından oluşturulacak bir organize ile tüm Termelilerin katılacağı bir geniş katılımlı eylem planlamaktayız işte burada herkes Terme`nin gücünü görecektir.
Eylemlerimizi her alan da ve farklı yollarla bu santralleri istemediğimizi tüm dünyaya duyuracağız, bunun için sosyal medyayı kullanacağız” dedi.