Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TERME ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİN´DEN MEKKE´NİN FETHİ PROGRAMINA DAVET

TERME ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİN´DEN  MEKKE´NİN FETHİ PROGRAMINA DAVET

Anadolu Gençlik Derneği Terme Şube Başkanı Savaş KENGİL, vatandaşları 31 Aralık gecesi Mekke´nin Fethi gecesine davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği Terme Şube Başkanı Savaş KENGİL, vatandaşları 31 Aralık gecesi Mekke´nin Fethi gecesine davet etti.

Kengil, yaptığı açıklamada; ?Kıymetli kardeşlerim. Biz akıl ve feraset sahibi Müslümanlar olarak 571´de Dünya´yı şereflendiren Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa´yı(sav) gönüllerimize misafir ettiğimiz tarihten; 1071 de Anadolu´ya İslam sancağını diken ve bütün niyeti hakkın ve hakikatin hakim olması olmuş dedemiz Sultan Alparslan´ı duyduğumuz zamandan;1400´lü yıllarda ömrü at sırtında zalimlere karşı savaşmakla geçmiş ceddimiz Fatih´i okuduğumuz günden ve 20. Yüzyılın en zor zamanlarında gayesi her dem bu toprakları yabancı ellerden korumak olmuş atamız Abdülhamit´i tanıdığımız andan bu yana ne mutlu ki millet olarak bu topraklarda hem İslam ile hem de önderimiz, efendimizin sancaktarlığını yapmanın şerefiyle şereflenmişiz.

Biz ki Peygamberden başka bir hakikat rehberi ve onun getirdiklerinden başka yol bilmez, tüm insanlığın huzur ve mutluluğu için, bizi aslımıza döndürecek ve bize yakışan bir hayat nizamını tek çıkış yolu olarak görürüz. Bütün bu gerçekler ışığında, yaklaşmakta olan Yılbaşı arifesinde necip milletimizin tüm fertlerini akla, iz´ana, ferasete ve itidalli olmaya davet ediyoruz. Her yılbaşı yabancıları taklit etme garabeti içerisinde içkili yada içkisiz parti, oyun, eğlence ve müzik adı altında yapılan yılbaşı etkinleri bilinmelidir ki köhne ve kokuşmuş bir zihniyetin tezahürüdür.
Bu cihetle, Rabbine söz, Peygamberine gönül ve şehit kanlarıyla yoğrulmuş ve yoğrulan bu nezih topraklara ise ömrünü vermiş bütün halkımıza durması gereken yerde durmalarını, bulunması gereken tarafta bulunmalarını ve özüne yakışır zaman ve zeminde olmalarını bir kez daha hatırlatmayı kendimize kulluk ve vatandaşlık görevi addediyoruz.

Her yıl kutlamaktan onur duyduğumuz ve 31 Aralık 2016 Cumartesi akşamı Terme Kapalı Spor Salonunda saat 19.30´da dolu dolu ve manevi atmosferi beraberinde kutlanacak olan ?Mekke´nin Fethi? programını bir kez daha idrak edeceğimizi ilan eder, tüm hemşerilerimizi bu müstesna programa davet etmiş olmayı şeref vesilesi biliriz? dedi.

?17 Aralık saat 11:00 de tüm Türkiye´de gerçekleştirilen ve ilçemizde de 1650 öğrencimizin katılımı ile icra edilen Umre hediyeli ?Siyer-i Nebi? yarışmasının ödül töreninin yapılacağı, Konuşmacı olarak ?Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Medet BULUT´ un yer alacağı, Dünya
Birincisi Hafızlar Alpcan ÇELİK ve Muhammet Cemal ŞEVKİ ile Selimiye Camii Müezzini Erdal ALBAYRAK´ ın Kur´an-ı Kerim Tilavetleriyle gönüllerin mest edileceği programa daveti yineleyen Şube Başkanı KENGİL; ?Ölüme bir adım daha yaklaştığımız bir yılın sonunda, İslam Aleminin ve tüm mazlum milletlerin acısının dindiği, gözyaşının son bulduğu günler için dua eder, tüm kardeşlerimizi muhabbet ve sevgi ile selamlıyorum? diyerek sözlerini tamamladı.