Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME ANADOLU iHL VEFA HAFTASI DÜZENLEDi

TERME ANADOLU iHL VEFA HAFTASI DÜZENLEDi

Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü bünyesinde çalışmış İdareci, öğretmen ve personelden vefat etmiş olanları hatırlamak ve ailelerini onure etmek için okulda ?Kaybettiklerimiz? adlı köşe hazırladı.

Okul Müdürü Yakup Ar konuyla ilgili yaptığı açıklamada ?Okulumuzda daha önceden çalışmış idareci eğitimci ve personelden vefat edenlere ?Vefa Haftası? adı altında Mayıs ayının ilk haftası bir proğram düzenlemek. Öğrencilerle beraber yapmış olduğumuz hatmi şerifleri, Kaybettiklerimiz köşesinde biyografileri ve isimleri bulunanları meslektaşlarımızın ruhlarına ithaf etmek hayırla yad etmek anmak için kabirlerini ziyaret etmek ve aileleri ile bir araya gelerek onları unutmadığımızı hala bu okulda herkes tarafından hayırla yad ediliyor,ediyoruz dua ediyoruz, bunu bilmelerini ve senede bir kerede olsa bir araya gelmek.
Vefa haftasının okulumuzun bir geleneği olsun, kurumsallaşsın istiyoruz. Ne kadar giderse, devam ederse öğrencilerimizde duyarlılık göstersin. Öğretmenlerine arkadaşlarına ağabeylerine büyüklerine bu okulda daha önce hizmet etmiş insanları hatırlasınlar onlara dua etsinler. Bu haftayı, hem kurumumuza hem de öğretmen ve öğrencilerimize bir Vefa Haftası yad etme haftası ihdas ettik. Geçen yıl kararını verdiğimiz bu yıl başlattığımız Vefa Haftası ilki olması hasebiyle bu yıl tecrübe kazanacağız.?dedi.

VEFA HAFTASINDA NELER VAR?
Mayıs ayının ilk haftası okulda öğrencilerle beraber hatmi şerifler yaptıklarını dile getiren Yakup Ar ?Vefat edenlerin aileleri ile bir araya geliyoruz, onları unutmadığımızı, geçmişi de yad etmelerini sağlıyoruz. Yapılan hatmi şeriflerin dualarını ilçemiz içinde ve ulaşabileceğimiz mesafede olanların kabirlerini öğrenci ve öğretmenlerimizle ziyaret edip dualarını yapıyoruz. Katılmak isteyen aileler varsa kabir ziyaretlerine onlar da katılabiliyor. Bu çalışmayı müdür yardımcımız Mevlüt Demir yürüttü. Aileler ile görüşme biyografiler köşenin hazırlanmasında katkısı büyük. Bu programın hazırlanmasına destek veren herkese teşekkür ediyorum.?dedi
Vefa Haftasına katılan aileler de Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yakup Ar´a teşekkür ederek çok duyarlı olduklarını ve onure edilmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.