Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Terme Belediyesi´nde AR-GE Çalışmaları

Terme Belediyesi´nde AR-GE Çalışmaları

Samsun´un Terme Belediyesi Avrupa Birliği(AB) fonlarına proje üreterek hibe fonlarından yararlanabilmek; Türkiye`nin ve Avrupa`nın gelişmiş şehirlerindeki uygulamaları takip ederek bu gelişmeleri Terme`ye taşımak için AR-GE çalışmalarına başladı.

Terme Belediyesi Avrupa Birliği(AB) fonlarına proje üreterek hibe fonlarından yararlanabilmek için AR-GE çalışmalarına başladı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme`ye yapılacak hizmetler için AR-GE biriminin oldukça önemli olduğunu söyledi.

AMAÇ GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR

Türkiye`de birçok belediyenin AB hibe fonları aracılığı ile birçok alanda değişik hizmetler üreterek o şehrin gelişmişlik seviyesini yükselttiğine vurgu yapan Başkan Kul ?Alt yapıdan, kültürel hizmetlere kadar geniş yelpazede AB fonlarına proje üreten belediyeler, kendi bütçeleri içinden çok az bir rakam harcayarak ya da sıfır harcamayla şehirlerinin vizyonunu değiştirme imkanı bulabiliyor. Terme Belediyesi olarak bizlerde bundan sonra hem bu fonlardan yararlanabilmek hem de İlçemizi daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için AR-GE birimini kurma çalışmalarına başladık.? Dedi.

MİMAR VE MÜHENDİSLER GÖREV ALACAK

Terme Belediyesi AR-GE biriminde alanında uzman mimar ve mühendislerin görev yapacağını açıklayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul sözlerine şöyle devam etti. :  ? Bizim için, belediyemiz için, halkımız için ve Terme`ye yapılacak hizmetler için bu birimin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İlçemizde farklı projeler geliştirmek, gelişmiş yerleşim alanlarına giderek oralardaki çalışmaları yerinde görmek, onların farklı versiyonlarını kalite adına ne varsa Terme İlçemizde uygulamak için bu birimi kurumumuza kazandıracağız.? Dedi.