Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME BELEDİYESİ´NDEN ENGELLİLERE HİZMET BİNASI

TERME BELEDİYESİ´NDEN  ENGELLİLERE HİZMET BİNASI

Terme Engelliler Derneği´nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Terme Engelliler Derneği´nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.
Terme Belediyesi ve Terme Engelliler Derneği işbirliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında kutlama programı düzenlendi. Sonrasında da Terme Belediyesi tarafından Terme Engelliler Derneğine tahsis edilen ve Atatürk Caddesi´nde bulunan hizmet binasının açılışı Terme protokol mensupları ve vatandaşların yoğun katımıyla gerçekleştirildi.


KUL´DAN ANLAMLI HAREKET
Terme Belediyesi önünde başlayan kutlama programı kapsamında kendi kullandığı tekerlekli sandalye ile Başkan Şenol Kul, programa katılan protokol ve dernek üyeleri ve aileleri ile birlikte Atatürk caddesi üzerinden yeni dernek binasına gitti. Başkan Kul, Terme belediyesi tarafından Engelliler Derneğine tahsis edilen ve açılışı yapılan hizmet binasına kadar tekerlekli sandalyeyi kendi kullanarak engelli bireyleri anlamanın önemine vurgu yaptı.


KÖKTEN´DEN KUL´ATEŞEKKÜR
Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Ahmet Kökten, yeni hizmet binasını kendilerine kazandıran Belediye Başkanı Şenol Kul´a teşekkür etti. Başkan Kökten, ?Belediye Başkanımız Şenol Kul´a bizlere gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi belediyenin imkânları çerçevesinde her zaman bizlere destek olmuştur. Belediye başkanımız ve sizlerin desteği ile çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum ve desteklerinizi bekliyorum. İmkânı olan herkesin maddi ve manevi desteğini bekliyorum. Bu hizmet binamızı bize kazandıran Belediye Başkanımız Şenol Kul´a tekrar teşekkür ediyorum.? dedi.


HAYIRLI OLSUN
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise, göreve geldiği günden bu yana engelliler derneğine bütün kapılarını açtığını söyledi. Başkan Kul,? Hepimizin bir engelli adayı olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir proje yaparken belediye olarak engellilerimize uyumlu halde yapılması için gayret sarf ediyoruz. İnşallah engelli yaşam merkezimizi de hayata geçirip tüm engellilerimizin rahat bir şekilde yaşamaları ve hayata yeniden tutunmalarını sağlayacağız. Umarım yeni dernek binasıyla birlikte yapılacak etkinlikler ile engelli kardeşlerimiz daha çok hayata tutunacaktır. Bizler her zaman engelli kardeşlerimin yanındayız. İnşallah böyle güzel toplulukları böyle güzel hizmetlerde bir arada görmek dileğiyle yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum? dedi.


BİRBİRİMİZİ SEVELİM
En büyük engelin sevgi yoksunluğu olduğuna vurgu yapan Kul, ?Engelliler için daha konforlu bir yer için en azından bir adım attık. Yeni yapılan cadde ve sokaklarımızı engelliler için daha kullanışlı hale getirdik. Kendilerine ait ofislerinin olmaması sorun yaratıyordu. Empati yapmamız açısından çok önemli bir gün. Meydandan derneğe kadar tekerlekli sandalye ile gelerek engelli yaşamanın ne kadar zor bir şey ve kolay olmadığını anladım. Hemşerilerime şunu hatırlatmak istiyorum. En büyük engel sevgi yoksunluğudur. Birbirimizi sevelim. Birbirimizi anlamak için empati yapalım? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şenol Kul, Dernek Başkanı Şenol Kul ve protokol mensuplarının katılımıyla dernek hizmet binasının açılışı yapıldı.