Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Terme çalışanın sağlığına önem veriyor

Terme çalışanın sağlığına önem veriyor

Terme Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tamamlanarak imzalar atıldı. Verilen zam oranları ve sosyal hakların yanı sıra sözleşmeye örnek olacak madde konularak sigara içmeyen ve sigarayı bırakan işçiye

Terme Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tamamlanarak imzalar atıldı. Verilen zam oranları ve sosyal hakların yanı sıra sözleşmeye örnek olacak madde konularak sigara içmeyen ve sigarayı bırakan işçiye ek ücret verildi.

Belediye-İş Sendikası ile Terme Belediye Başkanlığı arasında 42 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Terme Belediyesi´nde gerçekleşen imza törenine Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´un yanı sıra Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, Terme Belediyesi bürokratları ve işçi temsilcileri katıldı.

% 24 ZAM VERİLDİ, SİGARA İÇMEYENE 120 LİRA YARDIM
2 yıl süreli imzalanan toplu iş sözleşmesi ile toplamda % 24 zam verildi. Sosyal haklarda aynı oranlarda artırıldı. Verilen zam oranları ve sosyal hakların yanı sıra sigara içmeyenlere ve sigarayı bırakan bütün işçilere sağlık yardımı adı altında sigara içmemeyi ve bırakmayı teşvik için aylık 120 lira yardım verildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şenol Kul ?Terme Belediyesi olarak çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdinin sağlığı bizi yakından ilgilendiriyor. Çalışanlarımıza verdiğimiz önem ve bu alanda yaptığımız çalışmalarla örnek bir kurum olmaya devam edeceğiz.? Dedi.

HER ANLAMDA ÖRNEK BİR SÖZLEŞME İMZALADIK
Yeni sözleşme ile ekonomik kazanımlardan ziyade sağlık konusunda Türkiye´de örnek olacak bir sözleşme imzaladıklarını ifade edene Sendika Başkanı İlyas Yiğit ?İlk olan bu uygulama ile işçilerimizin sağlığına da ne kadar önem verdiğimiz ortaya çıkmıştır. Sağlıklı işçinin iş veriminde üst seviyede olacak olması sebebiyle işyerindeki çalışmalarda da iş veriminin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Yıllık enflasyonun % 8 civarında olduğu bir ortamda, enflasyonun 4 puan üzerinde bir sözleşme imzalanması da son dönem yapılan sözleşmelerde örnek alınacak bir sözleşmedir. Gecesini gündüzüne katarak Termeyi daha yaşanabilir bir kent yapmaya çalışan Sayın Belediye Başkanımıza biz çalışanlar olarak her konuda yardımcı olduk olmaya da devam edeceğiz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizlerde çok daha fazla çalışarak bizlere yapılan bu jestin karşılığını vereceğiz.? Dedi.

10 YILDIR ÖDENMEYEN ALACAKLARIMIZ ÖDENDİ
Geçmiş dönem maaş ve alacakların ödenmesi nedeni ile Başkan Kul´a teşekkür eden Yiğit ?Sayın Belediye Başkanımız Belediyeyi devraldığında, Gerek Terme Belediyesi, gerekse belde belediyelerinden gelen işçilerin maaş ve ikramiye alacakları vardı. Yaklaşık 10 yıldır ödenmeyen ikramiye alacaklarımız birikmişti. Biz hiçbir zaman zamanında ikramiye alamıyorduk. Kısa zamanda sendikamız ile belediye arasında yapılan görüşmeler sonucu hepsi işçilere ödendi. Ve maaş ve ikramiyeleri zamanında ödenen belediye konumuma geldi. Bu anlamda da çalışanlarına vermiş olduğu değer den dolayı da ayrıca kendilerine teşekkür eder, bu sözleşmenin hayırlı olmasını dilerim? şeklinde konuştu.

?İDEAL ŞEHRİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ´
Terme´nin ?ideal şehir´ olması hedefini gerçekleştirme yolunda Terme Belediyesi olarak önemli bir sorumluluk üstlendiklerini aktaran Başkan Şenol Kul, ?Halkımıza hizmetin aksamaması için özveri ile çalışan belediye personelimizin bilinçli ve sağlıklı olması önceliğimizdir. Hizmet verimliliği sağlıktan geçer. Bu nedenle sigara konusunda farkındalık oluşturacak sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizi geleceğe taşıma yolunda önemli bir dönem içerisindeyiz. Biz kurum olarak kendi içimizde güçlü olursak, özlenen Terme´yi yeniden inşa edebiliriz? açıklamasında bulundu.