Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME CUMHURİYET MEYDANI RENKLENDİ

TERME CUMHURİYET MEYDANI RENKLENDİ

Terme Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Okul Öncesi Eğitimi Farkındalık Yürüyüşü? etkinliği 24 Mayıs Salı günü, Cumhuriyet meydanında büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Çeşitli etkinliklerin ve görselliklerin yer aldığı programa Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, öğretmen, öğrenci, veli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmayı ile başlayan programın açılış konuşmasını Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Selim Keleş yaptı.

Keleş, ?Bu etkinliğini yapmamızın amacı okul öncesi eğitiminin önemini kavratmaktır. İlçemizde okul öncesi 5 Yaş gurubu dediğimiz yani önümüzdeki yıl 1. sınıfa gidecek öğrencilerin oranı yaklaşık %80´ir. Bu oran 4 yaşta %60, 3 yaşta %40´lardadır. Bu oranları yukarılara çıkarmak sizlerin ve bizlerin gayretleri ile olacaktır. Sizlerden istediğimiz çocuklarınızı devletin anaokulu ve anasınıflarına kayıt ettirmenizdir. Bizlere böyle bir program ve etkinlik yapma fırsatı veren Sayın Kaymakamımıza, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve katkılarından dolayı bizleri yalnız bırakmayan Terme Belediyesine, idarecilemize ve öğretmenlerimize, velilerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor sevgi ve saygılamızı sunuyoruz.? dedi.

Daha sonra program Zübeyde Hanım Anaokulu, Fatih İlkokulu okulöncesi, Terme Ortaokulu okulöncesi öğrencilerinin özlü sözleri okuması ile devam ederken Terme Anaokulu ve Yeni Mahalle İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin sergilemiş olduğu renkli gösterilerle son buldu.