Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME ERKEN SEÇiME NE DiYOR?

TERME ERKEN SEÇiME NE DiYOR?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepeteki Cumhurbaşkanlığı konutunda ağırladığı MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinin ardından erken seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını duyurmuştu. Erken seçim kararının alınmasından sonra gazetemiz olarak ilçe

BU SEÇİM YENİDEN BİR DİRİLİŞE ŞAHLANIŞA VESİLE OLACAKTIR.
AK Parti Terme İlçe Başkanı Avukat Ali KILIÇ teşkilat olarak her daim seçimlere hazır olduklarını belirterek sahaya inip hemen çalışmalara başlayacaklarını belirtti.
AK Parti Terme İlçe Başkanı Avukat Ali KILIÇ Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Erdoğan tarafından yapılan erken seçim açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, ?tercihimiz hep milletimize verdiğimiz taahhüde uygun şekilde 2019 Kasım´ındaki seçimleri zamanında yapmaktan yana olmuştur? diyerek şöyle devam etti;

ACİLİYET ARZ ETMEYE BAŞLAMIŞTI
Gerek Suriye´de yürüttü-ğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihî önemdeki hadiseler, Türkiye´nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hâle getirmiştir. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet arz etmeye başlamıştır. Suriye´deki gelişmelerin hızlandığı, makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken bir dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız zorunlu hale gelmiştir. Alınan bu karar Türkiye için yeniden bir dirilişe, şahlanışa vesile olacaktır. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Her daim seçimlere hazır olan teşkilatımız alınan bu karar ile sahaya inip hemen çalışmaya başlayacaktır.

SEÇİMLERE HAZIRIZ!
MHP İlçe Başkanı Muammer Kaynar, ?Türkiye´nin içinde bulunduğu şartlar baskın bir seçime gitmeyi zaruri kılmıştır.
İçeride ve dışarıda ülke olarak yaşadığımız olumsuz gelişmeleri TBMM´nin böyle bir karar almasını gerektirmiştir.
Emparyalist ülkeler Türkiye´nin gelişmesinde ve kendi gücüyle yürümek istemesinden rahatsız olmuşlardır. Ekonomide teknolojik gelişmelerde askeri yapılanmalarda ve bölgesinde bir güç olmayan çalışan Türk Devletini güçsüz duruma düşürmek için içten ve dıştan kuşatma altına almışlardır.
Batılı ülkelerin kurduğu bu oyun 24 Haziran 2018 erken seçim kararıyla etkisiz hale getirilmeye çalışılmıştır. Artık Türkiye kendine yeten ve etrafındaki mazlum milletlerin hamisi olmak istiyor. Bulunduğu coğrafyada söz sahibi olmak istiyor. Kısaca edilgen değil etkin bir devlet olmak istiyor. Kendi aleyhine olan 100 yıllık bu sessizliği bozmak istiyor. Karşı tarafın ataklarını ve hesaplarını bozmak istiyor.
MHP Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli´nin çağrısı ile hükümet ve TBMM bu kararı almayı gerekli görmüştür. MHP ülkemiz aleyhine yapılan bu sinsi planları bilge lider Dr. Devlet Bahçeli´nin öngörüşüyle tespit etmiş ve hükümeti bu konuda aydınlatarak erken seçim kararı almaya ikna etmiştir.
Biz MHP organları olarak 24 Haziran 2018 seçimlerine ülke şartları gereği hazırlığımızı yaptık. İlçe teşkilatımız Terme´de hazırlıklarını tamamlamıştır.
İnanıyoruz ki bu seçimler ülkemiz için 100 yıllık bir fırsatın hayata geçirilmesi olacaktır.


ÜLKEYİ YÖNETEN YÜZLER YIPRANDI!
Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Rasim Kani, 3 Kasım 2002 Erken seçim sürecinin bir benzeri ile Türkiye´nin baskın seçim sürecine girdiğini söyleyerek
?Ekonomi inişe geçti. 16 yıldır ülkeyi yöneten yüzler yıprandı.
Milli birlik ve beraberlik bağları zayıfladı. Hak Hukuk, Adalet yerlerde sürünüyor. Böyle bir Türkiye gerçeğinde her seçim ülke için, Türk Milleti için yeni bir umuttur.
Yeni umutlara yelken açan Türkiye´ye seçimlerin hayırlara vesile olmasını dilerim.?dedi.

24 HAZİRAN´DA, DEMOKRASİ, HAK, HUKUK, ADALET ,DİYENLER KAZANACAK!
Hükümetin erken seçim isteyerek bir an önce ön seçime gitmesinin ülkeyi yönetemediğinin göstergesi olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Hasan Bekgöz, ?Ekonomiyi öyle bir hale getirdiler ki Türkiye´nin en büyük şirketleri batma noktasında.
Dış politika tamamen bitme noktasında. Hiçbir ülke Türkiye ile yan yana gelmek istemiyor. Ülkeyi yönetemiyorlar. Yönetemedikleri için erken seçime gidiyorlar.
Şeker fabrikalarını, ormanları, suyu satma noktasına getirdiler.
Avrupa Birliği ile Türkiye´yi kopma noktasına getirdiler. Cezaevleri tıka basa dolu. Sadece düşündükleri için, muhalif ve eleştirel ifadeleri nedeniyle gazeteciler, akademisyenler, hukukçular, üniversite öğrencileri cezaevinde. Artık Türkiye´yi yönetemiyorlar. Yönetemedikleri için alel acele erken seçim kararı aldılar. Meydanlarda halkımıza ne diyecekler ?´biz 16 yıldır ülkeyi yanlış yönettik artık akıllandık´´mı, diyecekler.
Türkiye bugün OHAL yönetimi altında, haksız, hukuksuz uygulamalarla adalet hiçe sayılarak yönetiliyor. OHAL şartlarında yapılacak seçimlerden medet umuyorlar. Kesinlikle sanıldığı kadar güçlü değiller. 24 Haziran´da, demokrasi, hak, hukuk, adalet, diyenler kazanacak.?dedi.
Türkiye´nin iki gündür IYI Parti´yi konuştuğunu ve sebebinin de seçimlere girilip girilemeyeceği olduğunu belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Oğuz Pamuk ?Genel başkan yardımcılarımız ?gerekli hukuki sürecin tamamlandığını seçimlere girme hakkını elde ettiğimizi? söylüyorlar. AK Parti genel başkan yardımcıları ise ?bu seçime giremezler, bir daha ki seçime hazırlansınlar? diye beyanlarda bulunuyorlar. YSK Başkanı Sadi Güven cumartesi günü yaptıkları toplantıda karar veremeyip pazar gününe bırakıyor, pazar sabahı açıklamasında ise pazartesi karar vereceğiz diyor.

?HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI?
Bütün bu gelişmeler olurken o kadar korkuyorlardı ki; CHP´ nin IYI Parti´ye grup kurup seçime girebileceği sayıda milletvekili vermesinden önce partimizi seçime sokmayacakları ayan beyan açıktı. Bu korkularını her ortamda açığa vurdular. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmelerden bu karar çıkınca hevesleri kursaklarında kaldı. Bizler bu gelişmeleri öngörmüştük. Bu doğrultuda B ve C planlarını hazırlamıştık. Şimdi feveran içindeler.
Ne çabuk unuttular 2003 yılında ? Muhtar bile olamayacak? dedikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı CHP milletvekillerinin desteğiyle yapılan kanun değişikliğiyle Siirt´ten aday gösterip ara seçimde milletvekili yaptıklarını. AK Partiye destek verirken ?Demokrasi Kahramanı? ilan ettikleri CHP yi, IYI Partiye destek verdiğinde İktidar partisi ve Cumhur ortağı ?Hukuksuzluğun daniskası ve vatan haini? ilan ettiler. CHP´yi bu uygulamasından dolayı kutluyorum. En büyük oyun kurucu Hz. Allah´tır. Kurdukları oyun başlarına geçti. IYI Parti olarak diyoruz ki; ?milletimiz bunlara ve işbirlikçileri İsrail, ABD ve İngiltere´ye de gereken dersi sandıkta verecektir. Allah CC her zaman IYI?lerle beraberdir.

ANORMAL ŞEYLER YAPMAK VE MİLLETİ ŞAŞIRTMAKLA MEŞGULLER

Açıklanan 24 Haziran 2018 tarihinin erken seçim değil baskın seçim tarihi olduğunu söyleyen Saadet Partisi Terme İlçe Başkanı Yusuf Baştuğ ? Bu seçim tarihi AK Parti ve Cumhur İttifakının ne kadar paniklediğinin  işaretidir. Uyum yasaları bile çıkmadan açıklanan bu tarih paniğin ve tükenmişliğin göstergesidir.  Lisan-ı hâl ile diyorlar ki; ?Bizim ülkeyi artık 2 ay bile yönetebilecek gücümüz yok. Maalesef bu iktidar hiçbir işi normal yollardan gerçekleştiremiyor. Hep anormal şeyler yapmak ve milleti şaşırtmakla meşguller. Hangi tarihte olursa olsun Tüm Teşkilatlarımız ve Genel Merkezimiz seçime hazırdır. Zaten Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu 6 Ay önce Hükümetin bir baskın seçim yapacağını ön görmüş ve açıklamıştı. Ülkemize Milletimize hayırlı olsun.  Aceleyle, panikle, tükenmişlik psikolojisi içinde aldıkları bu karar inşallah ülkemiz için, milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olacaktır. En hayırlı sonuçlarından biri de milletimizin bu iktidardan en erken bir şekilde kurtulmasının vesilesi olacaktır.