Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

TERME İHL BAHÇESİ DUVARINDA ŞİİRLER

TERME İHL BAHÇESİ DUVARINDA ŞİİRLER

Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi, okul bahçesinin iç ve dış duvarlarını birbirinden güzel ve anlamlı beyit ve dörtlüklerle süslemiş. Ayrıca okuma ve bilmenin önemiyle ilgili çeşitli ayetler, Arapça hat yazısı ve Türkçe mealiyle birlikte duvarlara nakşedilm

Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi, okul bahçesinin iç ve dış duvarlarını birbirinden güzel ve anlamlı beyit ve dörtlüklerle süslemiş. Ayrıca okuma ve bilmenin önemiyle ilgili çeşitli ayetler, Arapça hat yazısı ve Türkçe mealiyle birlikte duvarlara nakşedilmiş.
Okula girip çıkarken herkesin dikkatini çeken bu duvarlarda ?Yavuz Sultan Selim, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Paşa, Arif Nihat Asya? gibi eski şairlerin yanı sıra ?Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Mehmet Akif İnan, Cengiz Numanoğlu, Ahmet Süreyya Durna? gibi son dönem şairlerden de meşhur şiir parçalarına yer verilmiş.
Projenin mimarı Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yakup Ar:? Bu çalışmayla öğrencilere hem şiir sevgisi hem de millî ve dinî bir şuur kazandırmayı amaçladık. Ayrıca okulumuzun bahçesi hem estetik hem de manevi bir görünüm kazanmış oldu.? dedi.
Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin: ?Bütün okullara çok güzel bir örnek olabilecek bu muhteşem projeye mezun olduğum lisede imza atan Okul Müdürü Yakup Ar Hocam başta olmak üzere emeği geçenleri yürekten tebrik ederim.? dedi.
Eğitimci-Şair Soyal Dede: ?Kim akıl etmişse taşı gediğine koymuş. Bu etkinliği yapanı, yaptıranı, yazanı canı gönülden kutluyorum.? dedi.
Şair ve Gazeteci Oktay Zerrin: ?İşte okullarımızı böyle birer edebiyat müzesine döndürelim ki ilerde Türk edebiyatı yeni şairler, yazarlar yetiştirebilsin. Okul idaresini tebrik ederim.? dedi.
Bu okulda yıllar önce görev yapan Ali Bülbül ile bu okuldan mezun olan Mustafa Aslan gibi eğitimciler de: ?Çok güzel, örnek olacak bir uygulamadan dolayı emek verenleri tebrik ederiz.? diyerek beğenilerini dile getirdiler.