Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERME İYİ PARTİ´DEN GENEL BAŞKAN MERAL AKŞENER´E DESTEK

TERME İYİ PARTİ´DEN GENEL BAŞKAN  MERAL AKŞENER´E DESTEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz´ün 100.000 seçmenin imzalı tercihi sonrası aday olacağı belirlendi.

İYİ Parti 24 Haziran 2018 de yapılacak olan erken genel seçimlere girilip girilemeyeceği tartışılırken CHP´den ayrılan 15 milletvekilinin katılımıyla 21 milletvekiline ulaşması sonucu meclis seçimlerine girmeyi garantilemişti. Ancak 16 Nisanda yapılan anayasa değişikliği referandumu ve erken seçim uyum yasalarına konulan maddeler sonucunda meclis dışından cumhurbaşkanı adayı olacak kişilerin 100.000 seçmenin imzalı tercihi sonucunda adaylıklarının kesinleşeceği belirtilmişti.
Bu doğrultuda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz´ün 100.000 seçmenin imzalı tercihi sonrası aday olacağı belirlendi.
Bunun sonucunda 4 - 9 Mayıs tarihleri arası altı gün süreyle bu kişiler için seçmenlerin il ve ilçe seçim kurullarında aday tercihi imzalarını kullanacakları kararlaştırıldı. Cumartesi ve pazar günleri de seçim kurullarının açık olacağı açıklandı.
Terme İYİ Parti ilçe teşkilatı yaptığı çalışmalar sonucu genel başkan Meral Akşener için imza tercihinde bulunacak seçmenlerin saat 09.30 da parti binası önünde toplanmalarını sağladı. Saat 10.00 da toplu olarak ilçe seçim kuruluna hareket edildi. Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle grup daha da kalabalıklaştı. Seçmenler aday tercihi için imza kullanmaya başladılar. Daha birinci gün sonunda İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener tercihli imza sayısında 140.000 i aşarak cumhurbaşkanı adayı olmayı garantiledi.
Gazetemizin baskıya girdiği an itibariyle ülke genelinde kullanılan tercihli imza sayısı 450 bini aşmış durumda. An itibariyle bu tercihlerin 235 bin 310´u Meral Akşener´in, 152 bin 133´ü Temel Karamollaoğlu´nun, 68 bin 366´sı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek´in oldu. Terme genelinde de Meral Akşener için kullanılan tercihli imzalar şu an itibariyle 500´ü aşmış durumdadır. Son dört günün sonunda Temel Karamollaoğlu´nun da 100.000 tercih barajını aşarak cumhurbaşkanı adayı olacağı kesin görünmektedir.
İYİ Parti ilçe başkanı Oğuz Pamuk yaptıkları tercih için Termeli hemşehrilerine teşekkür etti. Çalışmaların 9 Mayıs akşamına kadar tüm hızıyla devam edeceğini
söyledi.