Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME, KAN BAĞIŞINDA REKOR KIRDI

TERME, KAN BAĞIŞINDA  REKOR KIRDI

Terme Kaymakamlığı, Terme Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Terme Şubesinin başlattığı kan bağışı projesi 501 ünite kan bağışı ile rekor kırdı.

4 Nisan Çarşamba günü başlayan ve sadece bir gün süren kan bağışı kampanyası Terme´nin 6 kan bağışı noktasında uygulandı.

Bu noktalar kapsamda Terme Atatürk İlkokulu, Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu, Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi, Ahmet Ersoy İlkokulu olmak üzere 5 okulda sabit kan bağışı aracı ve ekipman uygulanırken Fatih İlkokulu ve Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokullarında ise geçici kan bağışı aracı ve ekipman uygulanarak toplam 501 ünite kan bağışı ile büyük rekor kırıldı.

Okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına Terme protokol üyeleri ve veliler de büyük destek verdi.


Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Terme Kaymakamı Emin Alıcı, ?Türk Kızılayının yurt içinde ve yurtdışındaki faaliyetlerini her zaman takdir ediyor ve başarılar diliyorum. Bugün Terme´de böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Bu projeyi düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?dedi.


Ak Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, ?Yarın ihtiyacımız olduğunda kan bulmak istiyorsak bugünden kan vermek lazım. Bize bu işi teşvik eden kan vermemizi sağlayan Kızılay Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu´na çok teşekkür ediyorum. Terme´deki tüm devlet erkanını topladı. Bizlerin de bu kampanyaya katılımını sağladı. Kızılay Terme Şubesine ve duyarlı tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum.?dedi.


Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ise, ?Böyle anlamlı bir projede yer aldığımız için çok mutluyum. Öncelikle öğrencilerimizin yardım duygusunu artırmayı planlıyor aynı zamanda da kan bağışı bilincini aşılıyoruz bu amaçla yapılan kan bağışları bizleri oldukça mutlu ediyor.?dedi.



TERME TOPYEKÜN KAN BAĞIŞINDA
Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Serdar Bayram, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde belirlenmiş olan altı okulda yapılan kan bağışında 501 ünite kan toplandığını belirterek, ?18-65 yaş arasında 50 kilo üzerinde, herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes kan bağışında bulunabilir. Kana ihtiyaç çok. Belki lösemili bir çocuk, belki kanserli bir erişkin, belki kana ihtiyacı olan bir güvenlik görevlisi. Bunun da tek kaynağı insan. Maalesef kan yapay bir ortamda üretilemiyor. Aslında bizim birbirimize yapacağımız en büyük yardımlardan da birisidir. O nedenle sağlık sorunu olmayan tüm vatandaşların kan bağışı yapmasını istiyoruz. Bugün bütün mülki amirlerimiz kan bağışı yapıyor. Bugünkü çalışmamız 2005´ten bu yana yaptığımız çalışmalara örnek bir çalışma oldu. Emeği olan ve bağışta bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.? dedi.

Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, bir günün sonunda 500 ünite kan bağışında bulunulduğunu belirterek, "6 kan bağışı noktası olan okullarımızda uyguladığımız kampanyanın sonucundan çok mutlu olduk.

Kampanyamıza destek veren protokol üyeleri, İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Kızılaya kan vererek büyük bir ulvi görevi yerine getirdiler.?dedi.


Sabah erken saatlerde başlayan kan bağışı kampanyasına Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Erkan Boz, Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve şube müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler büyük destek verdiler.