Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME KARADENİZ MTAL ÖĞRENCİLERİ İLE SAMSUNPORT´TA BİR GÜN

TERME KARADENİZ MTAL ÖĞRENCİLERİ İLE SAMSUNPORT´TA BİR GÜN

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma Hizmetleri Alanı Lojistik Dalı öğrencileri Okul Müdürü Tuncay Özgenç ve alan öğretmeni Emre Topcu rehberliğinde Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en önemli limanı olan SamsunPort´a alan gezisi düzenledil

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ulaştırma Hizmetleri Alanı Lojistik Dalı öğrencileri Okul Müdürü Tuncay Özgenç ve alan öğretmeni Emre Topcu rehberliğinde Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en önemli limanı olan SamsunPort´a alan gezisi düzenlediler. SamsunPort CEYNAK çalışanları; alan öğrencilerine limana, lojistiğe ve sektöre dair geniş bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
Gezi sırasında bölüm öğretmeni Emre Topcu ?Samsun limanı, Karadeniz bölgesinde Türkiye´nin en büyük limanıdır. Karadeniz´de demiryolu bağlantısı olan tek limandır. Geniş bir hinterlanda sahiptir. Anadolu´dan gelen ve Anadolu´ya gidecek yüklerin uğrak noktasıdır.? bilgilendirmesinde bulundu.
SamsunPort teknik gezisinin yanı sıra Samsunport da yer alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı TCG Oruçreis (F-245) adlı Türk savaş gemisi askerler tarafından öğrencilere tanıtılarak unutulmaz bir anı yaşatıldı. Ayrıca gezide Samsun Atatürk Onur Anıtı ve Mustafa Kemal Atatürk´ün kişisel eşyalarının bulunduğu ve 19 Mayıs 1919 Samsun´a ayak bastığında kaldığı ev olan ve günümüzde Müze olarak faaliyet veren Gazi Müzesini ziyaret edilerek bayrak ve millet bağımsızlığı ile Kurtuluş savaşında Samsun´un önemi hakkında bilgiler verildi.