Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME KENT KONSEYİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

TERME KENT KONSEYİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Terme Kent Konseyi olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda Kent Konseyi Başkanı seçimleri yapıldı. İki başkan adayı Adnan Atik ve Hasan Demir´in yarıştığı seçimde 52 oy alan Adnan Atik Terme Kent Konseyi Başkanı oldu.

Terme Kent Konseyi olağanüstü genel kurulda 87 oyun 52´sini alan Adnan Atik Terme Kent Konseyi Başkanı seçildi.


Terme Belediyesi Kültür Merkezi´nde 14 Kasım Cumartesi günü yapılan Genel Kurul seçimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.


Genel Kurul seçimine sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.


Mevcut Kent Konseyi Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Güler´in istifasıyla olağanüstü kongreye giden Terme Kent Konseyi´nin yeni başkanı Adnan Atik oldu.


87 delegenin oy kullandığı seçimlerde Adnan Atik 52 oy alırken 33 oyu Av. Hasan Demir aldı. İki oy ise boş çıktı.


Terme´ye kurulması planlanan santralin iptaliyle ilgili çalışmaları anlatarak başlayan Mustafa Güler bu safhada emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.


Başkan Güler, bu zamana kadar Kent Konseyi olarak yapılan işlerden bahsetti. Terme´deki sorunları rapor halinde belediyeye sunduklarını, bunların bir kısmının yapıldığını belirtti. Terme için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyleyen Güler, Terme´ye hizmette farklı bir dernekte görev aldığı söyledi.


Adaylardan Adnan Atik konuşmasını kent konseyi başkanı Mustafa Güler´e teşekkür ederek başladı.


Santrallerin iptaliyle ilgili emeği geçenlere de teşekkür eden Atik ?Terme´nin geleceğine, yönetimine katkıda bulunmak için Terme´yi hep birlikte yöneteceğiz. Terme´den ayrılma şansımız yok. O yüzden hep birlikte el ele birbirimizin fikirlerini projelerini ortaya koyarak Terme´nin sorunlarını aşacağımıza inanıyorum.? dedi. Adnan Atik aday olan Av. Hasan Demir´e de özellikle demokratik bir seçim olduğu için teşekkür etti.


Kent konseyinin görevlerini anlatarak konuşmasına başlayan Av. Hasan Demir ?Siyasi yarış yapmıyoruz. Terme için hizmet etmede yarışıyoruz. Buradakilerin Terme´ye olan sevdasından hiç kimsenin şüphesi yok. Bizim de Terme´ye sevdamızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Kent konseyi bir danışma kurulu olduğu gibi projeleri de sunan bir kuruldur. Kent konseyi, kadın ve gençlik meclislerini çalıştırmaktır. Terme´nin şehir olarak dar bir alandan geniş bir alana yayılmasını istiyoruz. Bunun için bürokrasideki arkadaşlarımızdan faydalanmamız gerekiyor. Kurulun vereceği karara saygılıyım. Hizmet için keşke hepimiz yarışsak. Terme´ye hizmet için varız.?dedi.


Konuşmaların ardından seçime geçildi. 87 delege oy kullandı ve oyların 52´sini Adnan Atik, 33´ünü Av. Hasan Demir aldı. 2 oy ise boş çıktı.


Terme Kent Konseyi Başkanı olan Adnan Atik, ?Bu bayrağı hep birlikte dalgalandıracağız, hep birlikte çalışacağız.? diyerek desteklerinden dolayı üyelere teşekkür etti.


Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri ilk toplantılarını 18 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 17.30´da Terme Din Görevlileri Derneği binasında yapacak.