Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME KOZLUK OMV FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KARNELERİNİ ALDI

TERME KOZLUK OMV FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KARNELERİNİ ALDI

OMV´nin yatırımını üstlendiği Samsun ? Terme Kozluk OMV Fen Lisesi öğrencileri, karnelerini Samsun Valisi İbrahim Şahin´in katılımı ile gerçekleşen törenle aldı.


Terme OMV Kozluk Fen Lisesi, ikinci eğitim ve öğretim yılını görkemli bir törenle tamamladı.
9 Haziran Cuma günü düzenlenen karne törenine öğretmen ve öğrencilerin yanısıra, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, İlçe Jandarma Komutan vekili Jandarma Kıd. Bçvş. Nuh Yıldız, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile veliler katıldı.
Törende konuşma yapan OMV Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, ?OMV olarak, iş yaptığımız her coğrafyada sürdürülebilir büyümenin topluma yönelik çalışmalar ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Bu inancımıza en güzel örnek, çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunan, gurur kaynağımız olan bu okuldur. Bu güzel okulda devamlı yeni şeyler öğreniyorsunuz ve kendinizi hayata hazırlıyorsunuz. Öğrendikleriniz hakkında mutlaka düşünün ve ilave araştırmalar yapın. Öğrendiklerinizle yetinmeyin ve yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü buna ekleyerek üretin; kendiniz için, Türkiye için üretin. Biz de sizler için enerji üretmeye devam edeceğiz. Hepinizi bir kez daha bu eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladığınız için candan tebrik ederim? şeklinde konuştu.
Samsun Valisi İbrahim Şahin de konuşmasında; ?Değerli öğrenciler, çok değerli bir kampüs üzerinde eğitim öğrenim görüyorsunuz. Burası dereceye giren okullar arasında yer alıyor ve fen lisesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Sizler başarılı oldukça ülkeniz başarılı olacak. Sizler geleceğinizi şimdiden şekillendiriyorsunuz. Buradan mezun olup iyi bir üniversitede ve önemli bir kariyer elde edeceğinize inanıyorum. Hepinizi başarınızdan ötürü bir kez daha tebrik ediyorum?.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTACAK
2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 9´uncu sınıftan itibaren ilk öğrencilerine eğitim vermeye başlayan OMV Kozluk Fen Lisesi´nin 240 öğrencisi bulunuyor. Hali hazırda eğitim gören 180 yatılı öğrenci sayısı da 360 öğrencilik kapasite doğrultusunda artacak. 17 branş öğretmeninin eğitim verdiği Samsun- Terme Kozluk OMV Fen Lisesi öğrencileri, 4 yıllık öğrenim döneminin ardından başarı ortalamalarının ilk yüzde 20´lik dilimde de yer alması halinde yurtdışında eğitim görme fırsatı yakalayacak.
OMV yatırımıyla temeli atılan Samsun-Terme Kozluk OMV Fen Lisesi 12 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor ve bölgenin ilk yatılı Fen Lisesi olma özelliğini taşıyor. Samsun ? Terme Kozluk OMV Fen Lisesi´nde 16 derslik, 3 laboratuvar, 360 öğrencilik yatakhane, kapalı spor salonu ve lojman birimleri yer alıyor.