Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TERME LİSESİ MEZUNLARI, HASRET GİDERDİ

TERME LİSESİ MEZUNLARI, HASRET  GİDERDİ

Terme Lisesi mezunları (1994, 1995, 1996, 1997, 1998 dönemleri), 23 Haziran Cuma akşamı Miliç/Ulusoy´da arkadaş ve bazı öğretmenleriyle iftarda buluşup hasret giderdiler.

Terme Lisesi mezunları (1994, 1995, 1996, 1997, 1998 dönemleri), 23 Haziran Cuma akşamı Miliç/Ulusoy´da arkadaş ve bazı öğretmenleriyle iftarda buluşup hasret giderdiler.

1993-1998 yılları arasında Terme Lisesinde Edebiyat öğretmenliği yapan Şair-Yazar Ahmet Sezgin´in organize ettiği iftar buluşmasına Oğuz Pamuk, Ahmet Bıyık, Fatma Malkoç Avcı, Nuray Baş Korkmaz, Rüveyda Şahin, Hülya Çakıl, Fatih Köse, Mukaddes Sezer, Nesime Şişman Danacı, Tuğba Özdemir, Esra Ekin, Ayhan Alemdar, Ayşenur Karaçuha Yüksel, Mustafa Ertan, Polatcan, Aslı Özyurt, Leyla Büyük Aydın, Ayhan Bülbül, Fatih Zengin, Gönül Öztürk, Gönül Kumcu, Ülkü Reyhan, Özcan Cabbar, Hatice Özkan Uzun, Fatih Cabbar isimli eski öğrenciler ve aileleriyle Terme Lisesinde o yıllarda müdür yardımcılığı yapan Abdullah Kuşkovan ve Sahibe Taşkın katıldılar.

1993-1998 yılları arasında aynı ve farklı yıl ve sınıflarda okuyup Terme Lisesinden mezun olan öğrenciler, iftar öncesi tek tek kendilerini tanıttılar; şu anda nerede ne yaptıklarını ifade ettiler.Bol bol hatıra fotoğrafları çekindiler.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin, eski öğrencilerine "Termeli Yazarlar ve Şairler Ansiklopedisi" isimli eserini imzalayıp hediye etti. İstanbul ve Adana gibi uzaktan gelen öğrencilerine "Asım´ın Nesli" isimli okul dergisiyle Fatih Anadolu Lisesi´nin (eski Terme Lisesinin) bu yıl çıkardığı, kendisinin ?Terme Lisesinde Öğretmen Olmak? isimli yazısının da yer aldığı ?Fatih´in Sesi? isimli bülteni hediye etti. 20 yıl önce derslerine girdiği öğrencilerinin sınıf fotoğraflarını gösterdi öğrencilerine. Bazı öğrencilerinin 20 yıldır sakladığı yıllık ödevlerini kendilerine imzalayıp hediye etti.
Mezunlardan bazıları ise lise yıllarına ait ilginç, yer yer de komik hatıralarını anlattı.Eski arkadaşlarını, öğretmenlerini hayırla yad ettiler.Vefat eden hocalarını da rahmetle andılar. Lise yıllarındaki onur belgesi ve karnelerini getiren bazı öğrenciler, arkadaş ve öğretmenlerine sürpriz yaptılar. Eski mezunalrdan Ayşenur Karaçuha Yüksel´in kızının ezbere okuduğu "Sakarya Türküsü" isimli şiir, herkesten büyük alkış aldı.

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, programın sonunda öğrencilerime bir veda ve teşekkür konuşması yaptı: ?Öğretmenlik hayatımda Terme Lisesi ve öğrencilerinin bende çok özel bir yeri ve anlamı vardır.Bu tarihî ve anlamlı iftar buluşmasında kendimi 20 sene öncesinde Terme Lisesi´nin sınıflarında hissettim. Hem çok mutlu oldum hem de hüzünlendim. Çoğu öğrencimle 20 yıldır görüşememiştik. Sizin gibi çok sevgili 25 öğrencim ve 2 meslektaşımla biraz olsun hasret giderdik. Çoğunuz meslek sahibi, hayırlı anne, baba, amca, dayı, teyze olmuşsunuz.Bir kısmınızın liseye giden evladı var, hatta bir öğrencimin üniversite öğrencisi çocuğu var. Ömür, ne kadar da hızlı akmış. Sizlerle bir kez daha gurur duydum.Bir idealist eğitimcinin, mesleğine âşık bir öğretmenin en büyük mutluluğu bu anları yaşamak olsa gerek.

;Biz, değerli öğrencilerimize bu hususta da öncülük edelim dedik. Bundan sonra inşallah sizler organize edersiniz bu tip programları. Bu mezun buluşmaları daha fazla kişiyle gelenekselleşir; okul kardeşliği pekişir inşallah.Unutmayın ki, Cengiz Aytmatov´un da dediği gibi sevgi, emek ister sevgili gençlerim.Sizleri her zaman hayır, dua, özlem ve muhabbetle ediyorum.Allah sizlere sağlıklı, hayırlı ömürler nasip etsin.

Uzaktan ve yakından bu çok anlamlı iftar buluşmasına katılan sevgili ve vefalı öğrencilerimle mazaretleri olduğu için gelemeyen, bundan dolayı da üzgün olduklarını ifade eden değerli öğrencilerime çok teşekkür ederim.? dedi.Ahmet Sezgin, eski öğrencilerine ?Aşka Çağrı? isimli şiirini okudu.Çok duygulu anlar yaşandı.

Adana´da bir okulda idareci olarak görev yapan Nesime Şişman: ?Bu iftar yemeği beni duygulandırdı ve çok mutlu etti.Bize bu kadar değer veren, bize daima vatan, millet sevgisini anlatan ve bu konularda duyarlı olmamızı sağlayan, okumanın da su ve yemek gibi ihtiyaç olduğunu Ahmet Sezgin
Hocama çok teşekkür ederim.? dedi.

Edebiyat Öğretmeni Rüveyda Şahin: ?Bizim için anlamlı, meraklı, bir o kadar da eğlenceli saatler geçirdik.Eski idarecilerimizi de gördük sayenizde. İyi ki sizin gibi bir öğretmene öğrenci oldum Böyle güzel bir gece için, sizin vefakarlığınızdan dolayı çok teşekkür ederim hocam şahsım adına.? dedi.

Endüstri Mühendisi Özcan Cabbar: ?Saygı değer Ahmet Sezgin Hocam, sizlerin vesilesiyle yıllar sonra bile bir araya gelen bu nesil, size minnettar. Bu anlamlı buluşmamızın yaygınlaştırılması ve sürdürülebilmesini temenni ediyorum. Her şey için çok teşekkür ederiz kıymetli hocam.? dedi.