Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TERME METRUK YAPILARDAN ARINIYOR

TERME METRUK YAPILARDAN ARINIYOR

Terme Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Terme Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Başkan Kul Terme´de son 4 yılda 100 adet metruk yapının yıkıldığını söyledi.
Terme Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Başkan Kul, ilçe sınırları içinde bulunan ve özellikle vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz eden, terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

YIKIMLAR SÜRECEK
Belediye tarafından yapılan açıklamada 4 yılda ilçe merkezi ve dış mahallelerde bulunan 100 adet metruk yapının yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi. Başkan Kul, vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda yıkımların süreceğini vurguladı.

BÜYÜKŞEHİRLE ORTAK ÇALIŞMA
Yürütülen çalışmalarda, her an yıkılma tehlikesi taşıyan metruk yapıların Belediye ekipleri tarafından yıkılması sonrasında hem oluşturduğu kötü görüntünün, hem de çevre için oluşturduğu tehlikenin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirten Başkan Kul, ?İlçemizde, vatandaşlarımızın şikayetine konu olan, çökme tehlikesi bulunan ve kullanılamaz durumdaki içerisi boş harabe yapılar, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen ortak çalışmalarla yıkılmaktadır. Sahipleri tarafından kullanılmayan ve atıl vaziyette bulunan bu yapılar, hem yıkılma riski teşkil ediyor, hem de çevresi için görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu alanları ve çevresini temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getiriyoruz. Tüm mahallelerimizde bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale etmeye devam edeceğiz.? dedi.