Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME MEYDANINA AMAZON HEYKELİ

TERME MEYDANINA AMAZON HEYKELİ

Terme Cumhuriyet meydanın sembolü saat kulesi´nin yerine Termeli vatandaşlar Amazon heykeli ve Terme´nin simgesi olan fındık ve çeltiklerin konulmasını yetkililerden imza toplayarak istediler.

Terme´de Büyük Şehir Belediyesi tarafından örnek çalışma olarak yapılan Atatürk Caddesi ve Çarşamba Caddesindeki Beton Parke çalışmalarının sonuna yaklaşıldı.
Her iki caddenin tamamlanması için geceli gündüzlü çalışmalar sürüyor. Cumhuriyet Meydanının düzenleme çalışmaları sürdürülürken meydandaki saat kulesinin kaldırılması için halk imza kampanyası başlattı.
Toplanan imzalar vatandaşlar tarafından Terme Belediye Başkanlığına teslim edildi. Vatandaşların dilekçeleri oradan da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletildi.
Termeliler Cumhuriyet meydanında yapılacak olan peyzaj düzenlemesinde saat kulesinin yerine Terme´yi özel günlerde temsil edecek olan atın sırtında ok atan Amazon kadını ve hemen yanında da yaşlı bir nine ve kolunda içi çeltik ve fındık dolu bir sepet bulunan bir heykel istiyorlar.