Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME MEYDANININ İSMİ DEĞİŞTİ

TERME MEYDANININ İSMİ DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi´nde görüşülen Terme ilçesindeki belediye önündeki alanın ?Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´ olarak değiştirilmesi maddesi görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında gerçekleşen mecliste oylama öncesi söz alan CHP Meclis Üyesi Hatice Sönmez Güneş, red oyu vereceklerini belirterek, ?Cumhuriyet ilkesi Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının ile Türkiye için savaşan bütün kanları dökülmüş olan insanlarımızın sonucu kazanılmış bir Cumhuriyet vardır. Bu nedenle Cumhuriyet Meydanı isminin kaldırılmamasını istiyoruz. Cumhuriyet meydanı isminin yanına 15 Temmuz isminin eklenmesini kesinlikle kabul etmiyoruz? dedi.
Ardından bu oylamanın meclis tam sayı üyesinin 3´te 2 çoğunluğu ile kabul edilmesi gerektiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, oylamanın açık yapılmasını istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´da, Tüfek´e seslenerek, ?Dediğiniz doğruysa yargıya gidersiniz. Yargı bununla ilgili gerekli kararı verir? diyerek ilgili gündem maddesini oylamaya sundu.
Konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi CHP´nin verdiği 3 ret oyuna karşı kabul edildi.

?CUMHURİYET´ İSMİ KALKMADI
Cumhuriyet isminin kalkmadı-ğını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Terme´de aslında meydan yok. O bildiğimiz alan belediyenin önündeki bir alandır. Bütün 15 Temmuz toplantıları falan orada yapıldı. Bundan dolayı Terme meclisi bu kararı aldı. Örneğin Rize´de de Cumhuriyet ve 15 Temmuz Meydanı oldu. Burada da Cumhuriyet ismini değiştirmedik. Cumhuriyet hepimizin.
Büyükşehir Belediyesi Meclisi de bunu Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olarak onayladı ve kabul etti?