Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma
TERME Haberleri- terme bilgi gazetesi

TERME, MODERN MEYDANINA KAVUŞACAK

TERME, MODERN MEYDANINA KAVUŞACAK

Terme Kent Konseyinin 20 günde bir yaptığı olağan toplantısına Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da katıldı. Başkanı Kul, toplantıda Terme hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Terme Kent Kon­se­yi 20 günde bir yap­tı­ğı ola­ğan top­lan­tı­sı, 24 Şubat Çarşamba günü Terme Din Gö­rev­li­le­ri Der­ne­ğin­de Kent Kon­se­yi baş­ka­nı Adnan Atik baş­kan­lığında yapıldı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´un da katıldığı toplantıda Kent Kon­se­yi Yü­rüt­me Ku­ru­lu, uzun za­man­dır gün­dem­de tu­ttu­ğu tra­fik so­ru­nu ve kal­dı­rım işgali ko­nu­la­rı­nı son hali ile ma­sa­ya ya­tı­ra­rak Baş­kan Kul´dan bilgiler aldı.

Kent Kon­se­yi´nin Gün­dem Mad­de­le­rinin
?1- Za­bı­ta Ko­mis­yo­nu, Tra­fik de­ne­ti­mi iş­le­ri es­na­fın ve va­tan­da­şın araç­la­rı­nı park yeri ol­ma­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le sorun ya­şa­dık­la­rı be­lir­til­mek­te­dir. Bu so­run­la­rın ne şe­kil­de çö­züm­len­me nok­ta­sın­da çare alın­ma­sı.
2- Ter­me­´de­ki es­naf­la­rın uzun sü­re­den beri kal­dı­rım iş­ga­li yap­tık­la­rı, va­tan­daş ta­ra­fın­dan dile ge­ti­ril­mek­te­dir. Kal­dı­rım iş­ga­li­nin son bul­ma­sı için ne gibi ça­re­ler ola­bi­lir görüş ve öneri.? şeklinde olduğunu belirten Trafik Ko­mis­yon baş­ka­nı Zekai Al­tun­pa­la, ?Ya­pı­lan dü­zen­le­me­ler­de bir sorun daha or­ta­ya çık­tı­ğını göz­lem­le­dik. Halk ya­pı­lan uya­rı­lar doğ­rul­tu­sun­da araç­la­rı­nı park edecek yer ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­te­rek il­çe­miz­de park so­ru­nun hal­le­dil­me­si­ni beyan et­mek­te­dir. Ko­mis­yo­nu­muz ta­ra­fın­da ilçe ge­ne­lin­de oto­par­ka uygun 16 adet yer tes­pit ettik ve bunu be­le­di­ye­mi­ze sun­duk. Kal­dı­rım iş­ga­li de­ne­tim­le­ri sonuç ver­di­ği göz­len­mek­te es­na­fı­mız ve hal­kı­mız artık bu ko­nu­ya uyar du­rum­da ve bu biz­le­ri se­vin­dir­mek­te­dir.?dedi.

UZUN SO­LUK­LU
ÇA­LIŞ­MA­LAR
PLAN­LA­DIK
Trafik konusunda Terme Kent Kon­se­yi Yü­rüt­me Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ça­lış­ma­lar ve biz­le­kendilerinin tes­pit et­ti­ği so­run­lar doğ­rul­tu­sun­da, Sam­sun Büyük Şehir ve Em­ni­yet bi­rim­le­riy­le Terme´de tra­fik so­ru­nu­na neden olan ko­nu­la­rı araş­tı­ra­rak, on­la­rın or­ta­dan kalk­ma­sı veya iyi­leş­ti­ril­me­si adına uzun so­luk­lu ça­lış­ma­lar plan­la­dıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul ?İlçe tra­fi­ği­nin akı­şı­nı en­gel­le­yen on­lar­ca sorun mev­cut. Terme şehir mer­ke­zi­ne kamu bi­na­la­rı ve tüm hal­kın ge­rek­si­nim­le­ri­nin gi­de­ril­di­ği yer­ler şeh­rin mer­ke­zi­ne bi­rik­miş du­rum­da. İş yer­le­ri­nin üst kat­la­rı da konut ola­rak kul­la­nıl­ma­sı araç sa­hip­le­ri olan esnaf ve konut sa­hip­le­ri­nin araç­la­rı­nı ev ve iş yer­le­ri­nin ön­le­ri­ne uzun sü­re­li park et­me­le­ri so­nu­cun­da ge­rek­si­nim­le­ri­ni gi­der­mek için kısa sü­re­li park etmek is­te­yen sü­rü­cü­le­re so­ru­nu oluş­tur­mak­ta. Ter­me­miz­de bir top­tan­cı­lar si­te­si sebze hali bu­lun­ma­dı­ğın­dan şehir mer­ke­zin­de on­lar­ca ima­lat ve ulu­sal mar­ket ol­ma­sın­dan kay­nak­la­nan so­run­lar yük in­dir­mek için şehre is­te­di­ği sa­at­te giren kam­yon ve tır­lar ilçe tra­fi­ği­mi­zi ve park so­ru­nu or­ta­ya çı­kar­mış du­rum­da­dır.?dedi.
Şehir giriş ve çı­kış­la­rı­nın mer­ke­ze yakın ol­ma­sı, do­ğal­gaz ve elek­trik kab­lo­la­rı­nın yer al­tı­na dö­şen­me­si de ya­pı­la­cak eylem plan­la­rı­nı en­gel­le­diğine dikkat çeken Başkan Kul ?Bunun için yer altı ça­lış­ma­la­rı­na çok önem ve­ri­yo­ruz. Hemen bu ça­lış­ma­la­rı bi­ti­re­rek plan­la­nan Ata­türk, Çar­şam­ba ve Sa­na­yi cad­de­le­ri­mi­zi ya­şa­na­bi­lir ve so­run­suz biz şe­kil­de Büyük Şehir Be­le­di­ye­miz­le bir­lik­te ya­pı­lan­dı­ra­ca­ğız.

Ter­me­´de oto­park so­ru­nu­nu çöz­mek adına Ka­pa­lı oto par­kı­mı­zı aça­rak pa­zar­cı­la­rı­mı­zı yeni yer­le­ri­ne ta­şın­ma­sı ile pi­rin­ci­ler pa­za­rı­nı yı­ka­rak oraya da oto­park yapıp hiz­me­te aça­ca­ğız. İlçe­miz­de tes­pit et­ti­ği­miz yer­le­re oto­park ya­pıl­ma­sı için arsa sa­hip­le­ri­ne ruh­sa­tı­nın be­le­di­ye ta­ra­fın­dan ve­ri­le­ce­ği­nin ta­hü­dü­nü ver­di­ği­miz halde yer­le­ri­ni oto­park için kul­lan­mak is­te­me­mek­te­dir­ler.
Be­le­di­ye­mi­ze ait olan oto­park­la­rı ve Büyük Şehir Be­le­di­ye­si­ne ait olan yer­ler­de Par­ko­mat sis­te­mi­ne geç­mek için ça­lış­ma­lar mev­cut. Büyük Şehir Be­le­di­ye­si oto­park­la­rın ihale yolu ile tek bir yere bağ­lan­ma­sı­nı dü­şün­mek­te ama şuan ki Ter­me­nin fi­zi­ki şart­la­rı ye­ter­siz du­rum­da alt yapı ça­lış­ma­la­rı bi­te­ne kadar biz bu dü­zen­le­me­le­ri ha­ya­ta ge­çir­mek için ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor.?dedi.

TERME´DE
KU­RAL­SIZ­LIK
KURAL OLMUŞ
Terme´de ku­ral­sız­lığın kural olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul ?Kural ko­yu­lun­ca tepki çığ gibi bü­yü­mek­te. Ku­ra­lı ko­yan­lar be­le­di­ye­ler­dir lakin mil­let ku­ral­la­rı koy­muş be­le­di­ye­miz uymuş. Gelin ku­ral­la­rı be­ra­ber ko­ya­lım ve hep bir­lik­te uya­lım. Ter­me­de se­vin­di­ri­ci bir olay var Kent Kon­se­yi hal­kın so­run­la­rı­na el atan halkı kap­sa­yan ra­por­lar oluş­tu­ra­rak biz­le­re yön ver­mek­te biz­ler siz­ler­den da­ha­sı bek­li­yo­ruz des­tek ol­ma­nı­zı in­san­la­rı­mı­zı bi­linç­len­dir­me­ni­zi ve bil­gi­len­dir­me­ni­zi is­ti­yo­ruz. Ter­me­nin al­gı­sı­nı de­ğiş­ti­ren ya­tı­rım­lar yap­mak için gece gün­düz ça­lı­şı­yo­ruz.?dedi.

TER­ME­YE MEY­DAN,
HAVUZ GELİYOR ve
IR­MA­ĞA KA­VU­ŞU­YOR
Sam­sun Büyük şehir Hiz­met bi­na­sı için ya­pı­lan ça­lış­ma­lar hal­kı­mı­zın ve Kent Kon­se­yi­nin tep­ki­si­ne neden ol­muş­tu. Büyük Şehir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Yusuf Yıl­maz ile bu konu hak­kın­da gö­rüş­mem oldu. ?Ter­me­´de de­ği­şim yap­mak is­ti­yo­rum il­çe­me mey­dan ka­zan­dır­mak için be­le­di­ye bi­na­mı yık­ma­yı dü­şün­mek­te­yim o yüz­den Pazar ye­ri­ne yap­ma­yı plan­la­dı­ğı­nız hiz­met bi­na­sı Fis­ko­bir­lik bi­na­sı­nın oraya ya­pa­lım hem Hiz­met bi­na­sı hem de Terme be­le­di­ye­si orada olur ve ilçe mer­ke­zi ge­niş­ler Pazar yeri de Okul yı­kı­la­rak ır­ma­ğa ka­vu­şur?dedim.
Yusuf baş­ka­n hiz­met bi­na­sı­nın Pazar ye­ri­ne ya­pı­la­ca­ğı­nı kesin ola­rak be­lirt­ti ve ek­le­di Terme Be­le­di­ye bi­na­sı­nı hatta Jan­dar­ma bi­na­sı­nın yı­kı­mı­nı ve ya­pı­mı­nı üst­len­di.
Yı­kı­lan alana da mey­da­nı ken­di­si­nin ya­pa­ca­ğı­nı be­lir­te­rek Pazar ye­ri­ne hem Hiz­met bi­na­sı hem de Be­le­di­ye bi­na­mı­zı ya­pa­rak oku­lun yı­kı­mı ve başka bir yere ya­pı­mı­nı üst­len­di.
Bu ha­ber­le­ri si­zin­le pay­laş­mak biz­ler için gurur ve­ri­ci he­pi­miz Yusuf Yıl­ma­zı ta­nı­yo­ruz ağ­zın­dan çıkan söz se­net­tir. Ter­me­mi­mi­ze ha­yır­lı olsun dedi. Lakin biz­den de bir ta­le­bi oldu hemen be­le­di­ye bi­na­sı­nı bo­şalt­ma­mı­zı is­te­di. Ka­rar­lı­lı­ğı­mı­zın gö­rül­me­si adına bi­na­yı bo­şalt­ma­lı­sı­nız dedi. Be­le­di­ye bi­na­sın­da bu­lu­nan iş yer­le­ri için on­la­rın mağ­dur ol­ma­ma­la­rı adına ça­lış­ma­la­rı­mız ola­cak­tır
Söz­le­ri­ne devam eden Kul, ?Siz­le­re bir­kaç müjde daha ve­re­yim. Aile he­kim­li­ği bi­na­sı ve düğün sa­lo­nu ve halı sa­ha­da yı­kı­la­rak il­çe­mi­zin ır­ma­ğa ta­ma­men ka­vuş­ma­sı sağ­la­na­cak. İkinci Pazar yeri aile he­kim­li­ği ve okul ara­sı­na ya­pı­la­cak, El­ma­lık ve Çay ma­hal­le­le­ri­ne Ana­do­lu li­se­si ya­pı­la­rak Terme´de eği­tim so­ru­nu kök­ten çö­zü­lecek.?dedi.

HAVUZ YERİ ONAYLANDI
Ba­kan­lı­ğı­mı­za Havuz Yeri için ver­di­ği­miz yerin onayı çıktı 9. veya 10. Ayda temel atı­la­cak­tır. Bek­le­nen Ha­vu­zu­mu­za in­şal­lah 2017 yı­lın­da Ter­me­miz ka­vu­şa­cak­tır.
Bir ko­nu­ya da ay­dın­lık ge­tir­mek is­ti­yo­rum. Be­le­di­ye bi­na­sı önün­de duran araç­la­rı­mız son za­man­lar­da olum­suz an­lam­da gün­de­mi meş­gul et­mek­te. Terme Be­le­di­ye­si ta­ri­hin­de­ki en büyük araç alı­mı­nı ger­çek­leş­tir­miş du­rum­da ilk defa be­le­di­ye­mi­zin pa­let­li aracı oldu Pa­let­li ara­cı­mı­zı ta­şı­ya­cak tı­rı­mız ve No­be­ti­miz de yeni alın­dı. Bu araç­lar benim değil Ter­me­mi­zin. Neden orada du­ru­yor­lar so­ru­su­na cevap ise Terme Be­le­di­ye­mi­zin bir şan­ti­ye­si ve araç par­kı­nın ol­ma­yı­şı ve bu araç­la­rın de­ğe­ri­nin tril­yon­la­rı bul­ma­sı so­nu­cu en gü­ven­li yerin şuan için bu­ra­sı ol­ma­sı. Bi­lin­di­ği üzere daha ön­ce­den Be­le­di­ye­mi­ze ait bir ara­cı­mız kun­dak­lan­dı. İnşa­atı­na yeni baş­la­dı­ğı­mız Ka­de­me (Araç parkı ve ta­mi­ri) ye­ri­miz bi­tin­ce bu araç­la­rı­mı­zı oraya gön­de­re­ce­ğiz.?dedi.
Terme Kent Kon­se­yi Baş­ka­nı Adnan Atik; Şenol baş­ka­nı­mı­zın söy­le­dik­le­ri ya­tı­rım­lar biz­le­ri mem­nun eden ve bek­len­ti­le­rin öte­sin­de ça­lış­ma­lar. Baş­ka­n Yusuf Ziya Yıl­maz bu ya­tı­rım­la­rı Ter­me­´ye yap­tı­ğı tak­dir­de Terme se­ne­ler­dir öz­le­mi­ni duy­du­ğu ya­şa­na­bi­lir Terme rü­ya­sı­nın ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ni gö­recek. Bu­ra­dan Kent Kon­se­yi adına bütün bu pro­je­le­ri des­tek­li­yor ve bu ko­nu­da eli­miz­den gelen gay­re­ti gös­te­re­ce­ği­mi­zi beyan edi­yo­ruz. Ben ve yü­rüt­me ku­ru­lum bu pro­je­le­ri ve başka pro­je­le­ri Ter­me­´ye ka­zan­dı­ran­la­rı teb­rik edi­yo­rum. Ko­nu­nun ta­kip­çi­si ve des­tek­çi­si ola­ca­ğı­mı­zı ye­ni­li­yo­rum. Baş­ka­nı­mız biz­le­ri zi­ya­ret etme ne­za­ke­tin­de ve bilgi verme in­ce­li­ğin­de bu­lun­du­ğu için te­şek­kür edi­yo­rum.?dedi