Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME MÜFTÜLÜĞÜ´NDE ?ÇANAKKALE RUHU´

TERME MÜFTÜLÜĞÜ´NDE ?ÇANAKKALE RUHU´

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, 19 Mart Salı günü Terme Müftülüğünün organizasyonuyla Terme´deki imam-hatip, müezzin ve kayyımlarla Kur ´an kursu öğreticilerine 2 ayrı konferans verdi.

M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin; "Mehmet Akif´ ve Çanakkale Ruhu" konulu konferanslarında İstiklâl şairimiz Mehmet Akif´in çok yönlü örmek şahsiyetiyle çektiği çileleri anlattı.
Bir dedesinin Çanakkale´de, diğer büyük dedesinin Sarıkamış´ta, özel harekat polisi ağabeyinin de Siirt´te şehit olduğunu ifade eden Ahmet Sezgin, ?Çanakkale şehitleri ve ruhu? ile ilgili şöyle dedi: ?Çanakkale´ye gönüllü olarak gitmek üzere başvuran İstanbul Lisesi´nde Çanakkale Zaferi´nden sonra yapılan yoklamada şehitlerin ismi okunduğunda kalan öğrencilerin ?Şehit... Cennet-i Âlâ´da!´ diye bağırmalarını unutmadık biz. Istiklal ve Çanakkale ruhunu kalplerimize naklederek her daim hak ve hakikat yolunda ilim ve irfanla hizmet etmeye çok ihtiyacımız var.?
Ordumuzun duasıyla biten konferanslar sonunda Terme Müftüsü Recep Apaydın, Ahmet Sezgin´e teşekkür ederek bir buket çiçek takdim etti. Kur´an Kursu Öğreticisi Leyla İmanlık: ?Kendim ve tüm din gönüllüsü meslektaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum hocama. Konferanstan çok istifade ettik.? derken İmam-Hatip Ali Alparslan da: ?Çanakkale ve Merhum Mehmet Akif Ersoy´u hiç bu kadar heyecanlı dinlememiştim. Çanakkale ruhundan ve Mehmet Akif şuurundan yoksun kalmışız. Çok teşekkür ederim Ahmet Hocama.? dedi.
Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin de: ?Bu konferansa beni davet edip en güzel şekilde ağırlayan Terme Müftüsü Recep Apaydın Hocam başta olmak üzere bizi yer yer gözyaşlarıyla dinleyen din görevlisi kardeşlerime çok teşekkür ederim.? dedi.