Bugün, 29 Mart 2024 Cuma
terme haberleri-terme müftülüğü termede kutlu doğum 2016

TERME MÜFTÜLÜĞÜNDEN ?KUTLU DOĞUM PROGRAMI?

TERME MÜFTÜLÜĞÜNDEN ?KUTLU DOĞUM PROGRAMI?

Terme Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı, 18 Nisan Pazartesi günü Terme Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Kutlu doğum aşıda dağıtılan programda, konuklara yemek ve tatlı ikramı yapıldı.

Terme Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı, 18 Nisan Pazartesi günü Terme Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
Programa; Terme Kaymakamı İlyas Gün, Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, çevre ilçe müftüleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Saray Mahallesi Camii vekil imam Hatibi Fatih Sözen´in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Recep Apaydın yaptı.

Apaydın konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından bugüne 14-20 Nisan tarihleri arasını `Kutlu Doğum Haftası` olarak ilan etmiş ve Allah resulünü anmak adına her yıl toplumsal konulara değinmiştir. Bu yıl 1445. yıldönümünü kutladığımız Peygamberimiz Hz. Muhammed`in bu güzel doğum gününde bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki konusu `Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet? Bu birliktelik sizlerin Allah resulüne olan sevgisini, aşkını göstermektedir. İnsanlarla dostluk kuramayan, sevilmeyen insandan hayır yoktur. Birbirimizi sevmek ve ihtiyaçlarımızı karşılamak çok önemlidir.? diyerek misafirlere ve programın hazırlanmasında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konferansının sunuculuğunu Emekli İl Müftüsü Osman Şahin yaptı.

Daha sonra programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteri yapıldı.
İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan İlahi Korosunun okuduğu ilahilerin ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 40 Hadis ezberleme, Şiir, Kompozisyon, Hz. Muhammet´in Hayatına yönelik (Siyer-i Nebi) yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesi ile program son buldu.