Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME MYO´DA DOĞAL YAŞAM ALANI

TERME MYO´DA DOĞAL YAŞAM ALANI

Öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunmanın yanı sıra doğal yaşamla da iç içe olmalarına olanak sağlayan Terme Meslek Yüksek Okulu mini çiftliğiyle dikkat çekiyor.

Öğrencilerine kaliteli bir eğitim sunmanın yanı sıra doğal yaşamla da iç içe olmalarına olanak sağlayan Terme Meslek Yüksek Okulu, bahçesinde yer alan çeşitli türlerden 80 adet meyve ağaçları, çilekleri ve değişik türde tavukların yer aldığı mini çiftliğiyle dikkat çekiyor.

Bahçesinde elma, armut, dut, şeftali, hurma, ayva, erik incir, ceviz, karayemiş, kiraz, vişne meyve fidanları ile 27 adet tavuk barındıran çiftlikte, Brahma, Asel hint, Araucana, Australorp, , Plymouth , Rohede Island ve köy tavuğu türleri yer alıyor.

Öğrencilerinin eğitim alırken bir taraftan da doğal bir ortamda dinlenip stres atabilmeleri için böyle bir düzenleme yaptıklarını belirten Prof. Dr. Ergin Öztürk şu açıklamada bulundu:
?Bu konuda herkesten olumlu yorumlar alıyoruz. Bilhassa öğrencilerimiz dersler dışında farklı bir atmosferde zaman geçirebilmenin keyfini sürerken bu durumun onlara olumlu yansıdığını düşünüyoruz. Yurt dışında bulunduğum bir çok eğitim kurumunda buna benzer alanlar tesis edilmiş çok güzel sonuçlar alınmış, şuanda Samsun´da okullara meyve fidanı dikilmesi için bir çalışma projesi hazırlıyorum umarım hayata geçirebiliriz.Boş alanlarımızın değerlendirilerek öğrencilerin faydalanması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.