Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME OMÜ YENİ EĞİTİM YILINA BAŞLADI

TERME OMÜ YENİ EĞİTİM YILINA BAŞLADI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksek Okulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksek Okulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başladı.
Meslek Yüksekokul Müdürü Erol Terzi okulların açılması ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, ?Bu yıl okulumuza gelen öğrenciler firma eğitimi yapacaklar. Bizim anlaştığımız firmalarda bir dönem iş yeri eğitimi alacaklar ve bu eğitim sayesinde hayata daha güzel hazırlanacaklar hem de iş bulmakta sorun yaşamayacaklar.
19 Mayıs Üniversitesinde 13 tane Yüksekokul var. İlçelerde bu eğitimi ilk olarak biz başlattık diğer okullar bu yeni sisteme geçmediler daha 2 yıl ders gördükten sonra staj yapıyorlar ama bizim için asıl olan firma eğitimidir öğrencilerimiz 3 ay boyunca firmada eğitim alacaklar ve sigortalarını da biz karşılayacağız. Meslek Okullarının asıl gayesi aslında bu olmalıdır. Türkiye de en çok ihtiyaç duyulan nitelikli ara elemanıdır. Bu ülkede herkes üst düzey yönetici olacak diye birşey yok iş kurumunda en çok aranan özellik 2 yıllık okullar. Bizler meslek okulu olarak çok güzel diplomalar veriyoruz. Bu yıl okulumuza Manisa, İzmir ve Bursa dan gelen öğrenciler var bunlar Terme´nin birer gönül elçisi olacaklar. Öğrencilerimize Terme´de güzel alanlar oluşturacağız. Öğrenci hizmetleri, sosyal faaliyetler, ulaşım gibi onlarda memleketlerine gittiklerinde ailelerine Termeyi, OMÜ´yü anlatacaklar. Terme´nin gelişimi Turizm, Yüksekokul, iş alanları olacak inşallah. Çarşamba çok değişti ve gelişti Terme´nin de bundan payını alması lazım. Üniversitenin olduğu yere yatırımda gelir bu çocukların hizmete ihtiyacı var. Öğrencilerin sosyal alanlarını genişleteceğiz hep birlikte inşallah. Okulumuzda Gıda Analizi, Gıda Kalite Kontrol, Dış Ticaret, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümleri var bunun yanında yeni olarak lojistik ve reklamcılık bölümümüz var. Bu bölümlere öğretmenlerimiz gelecek ve seneye bu bölümleri de açmış olacağız.?dedi.