Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

TERME PAZAR CAMİİ RESTORASYONA ALINDI

TERME PAZAR CAMİİ RESTORASYONA ALINDI

Terme Pazar Cami, restorasyon çalışmalarına başlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen ihale ile Terme Pazar Camii restorasyon çalışmalarına bu hafta başlanacak.
Restorasyon süresince camii ibadete kapatılırken bu sürede ihtiyacın karşılanması için Terme Belediyesi tarafından belediye binasında tahsis edilen eski vergi dairesi alanı kullanılacak.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe Müftüsü Recep Apaydın, Pazar Camii imam hatibi Hasan Şakiroğlu, Terme Tarihi Pazar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İskender ile birlikte restorasyon süresince cami cemaatinin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için belediye tarafından tahsis edilen hizmet binasının 3. katındaki eski vergi dairesinde incelemelerde bulundu. Başkan Şenol Kul, ihale kapsamında çalışmaların önümüzdeki hafta başlayarak 400 günde teslim edileceğini söyledi.

KORUNMASI SORUMLULUKLARIMIZ ARASINDA
1840´lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Caminin Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıdığını ifade eden Başkan Kul, ?Camilerimiz Allah´ın huzurunda dua ve ibadetlerin topluca arz edildiği, secdelerin birleştiği, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği kutsal mekânlardır. Tarihi Pazar Camimizin restorasyon çalışmaları özellikle gelecek nesillerimiz için çok önem arz ediyor. Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen tarihi yapıların korunması bizim sorumluluklarımız arasındadır. Yüksek Anıtlar Kurumuna kayıtlı olan mirasımızı korumak için bizler de Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve ilçemizdeki din görevlilerimiz ile güzel işbirliği içerisinde olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. İnşallah, restorasyon çalışması bittiği zaman camimiz, tarihi ve kültürel yapısına uygun olarak çok güzel bir görünüme kavuşacak? diye konuştu.
Terme ilçe Müftüsü Recep Apaydın restorasyon süresince geçici olarak belediye hizmet binasını tahsis eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´a işbirliği ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Termeli vatandaşlar ise, ?Tarihi mirasımızın en güzel şekilde yapılmasını istiyoruz. Camimizin tarihi özelliklerinin bozulmada onarılmasının takipçisi olacağız. Bu güne kadar yapılan onarımdaki yanlışlıkların bir daha yapılmamasını arzuluyoruz.?şeklinde konuştu. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER