Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME PLATFORMU 4. TOPLANTISINDA ANKARA´ DA

TERME PLATFORMU 4. TOPLANTISINDA ANKARA´ DA

2017 yı­lın­da ku­ru­lan ve aktif ola­rak ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren Terme Plat­for­mu, 4. Büyük top­lan­tı­sı­nı An­ka­ra´da Ha­ki­me­vi´nde üye­le­rin yoğun ka­tı­lı­mı ile yaptı. Gün­de­min Terme ol­du­ğu top­lan­tı­da, Terme´nin ye­tiş­tir­di­ği bi

14 Nisan Pazar günü An­ka­ra Ha­ki­me­vi´ nde dü­zen­le­nen Terme Plat­for­mu An­ka­ra Bu­luş­ma­sı´ na, çok sa­yı­da plat­form üyesi ve Terme sev­da­lı­sı ka­tıl­dı. 

Gelen ko­nuk­lar ara­sın­da Terme Be­le­di­ye Baş­ka­nı Av. Ali Kılıç, Terme Zi­ra­at Odası Baş­ka­nı Ferda Ergün, Terme İş Adam­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Mu­zaf­fer Ka­ra­pı­çak ve Başkan Yardımcısı Samet De­mir­türk, Genç İş Adam­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Mus­ta­fa Çe­le­bi, İş Adamı Murat Çelik, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bin­nur Öktem, Öğ­re­tim Gö­rev­li­si Burcu Ka­ra­pı­çak, Sam­sun Halk Ban­ka­sı Mü­dü­rü Sefa Erdem, Terme Plat­for­mu Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri; Ter­me­li İş Adam­la­rı, bü­rok­rat­lar, aka­de­mis­yen­ler vardı.
Bir­çok Ter­me­li­yi bir araya ge­ti­ren top­lan­tı­da Sa­yış­tay Onur­sal Daire Baş­ka­nı ve Terme Plat­for­mu Baş­ka­nı Nur­şen Ya­pı­cı: ?2017 yı­lın­da Ter­me­li hem­şeh­ri­le­ri­miz­le ya­pı­lan kah­val­tı­lı top­lan­tı­lar ve TİAD´ın Terme´de dü­zen­le­di­ği if­ta­ra ka­tı­lı­mı­mız­dan sonra, sa­ba­hın erken sa­at­le­ri­ne kadar süren mü­za­ke­re­ler so­nu­cun­da Terme Plat­for­mu ku­rul­ma­sı ka­ra­rı alın­mış­tır. Plat­for­mu­muz Terme´ de ve Terme dı­şın­da ya­şa­yan, Terme´nin ye­tiş­tir­di­ği de­ğer­le­rin Terme´mize; ça­lış­ma­la­rıy­la katkı sağ­la­mak için bir arada ka­la­rak, her­ke­sin kendi ala­nın­da­ki ka­za­nım­la­rı­nı or­ta­ya ko­ya­rak, Terme için fay­da­lı ça­lış­ma­lar yap­mak ama­cıy­la ku­rul­muş­tur.? dedi.
Ya­pı­lan ilk yö­ne­tim ku­ru­lu top­lan­tı­sın­da plat­form mer­ke­zi­nin An­ka­ra ol­ma­sı ka­ra­rı­nın alın­dı­ğı­nı; An­ka­ra, Terme, İstan­bul yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri ile plat­form baş­ka­nı­nın bu top­lan­tı­da be­lir­len­di­ği­ni açık­la­yan Ya­pı­cı: ?Üye ta­le­bi o kadar faz­lay­dı ki bun­dan sonra üye ka­yıt­la­rı­nın plat­for­mun ih­ti­ya­cı­na göre yö­ne­tim ku­ru­lun­ca be­lir­len­me­si ka­ra­rı­nı aldık. Plat­for­mun ka­yıt­lı üye­le­ri bir Ça­lış­ma Gru­bu­dur. Bunun böyle de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­kir. Her Ter­me­li hem­şeh­ri­miz bu plat­for­mun doğal üye­si­dir. Terme´mizde çok kadim me­de­ni­yet ve çok köklü aile­ler var. Bu plat­form ku­rul­duk­tan sonra Terme´de ve Terme dı­şın­da ya­şa­yan çok sa­yı­da de­ğe­rin ol­du­ğu­nu fark ettim. Biz bir arada kal­ma­lı­yız, Terme için ça­lış­ma­lı­yız.? di­ye­rek Terme´ye ya­pı­la­bi­lecek fay­da­lı iş­le­ri sı­ra­la­dı.

TERME PLAT­FOR­MU BİZİM İÇİN ÇOK ELZEM
Nur­şen Ya­pı­cı´ nın ko­nuş­ma­sın­dan sonra kür­sü­de ko­nu­şan Terme Be­le­di­ye Baş­ka­nı Av. Ali Kılıç: ?El­bet­te Terme´nin de­ğer­le­ri­nin bu sa­lon­da­ki­ler kadar ol­ma­dı­ğı­nı bi­li­yo­ruz. Sev­da­sı Terme olan de­ğer­le­ri bir araya ge­tir­di­ği için Nur­şen Hanım´a çok te­şek­kür edi­yo­rum. Bir araya gelip bir şey­ler ba­şar­mak çok önem­li. Siz­ler­le bu­ra­da bir­lik­te ol­du­ğum için çok mut­lu­yum. Plat­form üye­le­ri­nin iş­le­ri­nin yo­ğun­lu­ğu ara­sın­da yö­ne­tim ku­ru­lu top­lan­tı­la­rı­na koşa koşa ka­tıl­ma­la­rı Terme sev­da­la­rı için­dir. 31 Mart yerel se­çim­le­rin­de Ter­me­li hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin te­vec­cüh­le­riy­le Be­le­di­ye Baş­ka­nı se­çil­dim. Ama­cı­mız hoş bir sada bı­rak­mak. Bu amaç­la yola çık­tı­ğı­mız­da Terme Plat­for­mu´nun bizim için çok elzem ol­du­ğu­nun bi­lin­cin­de­yiz.? dedi.
Baş­kan Av. Ali Kılıç, Terme için yap­ma­yı plan­la­dı­ğı pro­je­le­ri­ni an­la­tıp Plat­for­mun ça­lış­ma­la­rı­na des­tek ve­re­ce­ği­ni söy­le­di.

PLAN­LA­MA ATÖL­YESİ TERME´ DE
2018´in Ekim ayın­da Terme´ye ge­le­rek Terme´de me­kân­sal kent ça­lış­ma­sı yapan Mimar Sinan Üni­ver­si­te­si Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Bin­nur Öktem de top­lan­tı­da ko­nuş­tu. Terme´ye dair ya­pı­lan bu ça­lış­ma­nın üç aşa­ma­sı­nın ol­du­ğu­nu be­lir­ten Öktem: ?Kente dair 20 sene son­ra­sın­da dahi ka­rar­la­rın üre­til­di­ği ve ken­tin hangi aks­la­ra doğru nasıl ge­li­şe­ce­ği­ne dair genel ka­rar­la­rın ve­ril­di­ği bir ça­lış­ma­dır. Ön ça­lış­ma­la­rın ar­dın­dan öğ­ren­ci­ler, Terme´nin eko­lo­jik ya­pı­sı­nı, Terme´deki böl­ge­sel yapı ve iliş­ki­le­ri, ya­pı­lı çev­re­de­ki genel eği­lim ve prob­lem­le­ri­ni; Terme´nin eko­no­mik, top­lum­sal, si­ya­sal ya­pı­sı­nı in­ce­le­yip ana­liz et­ti­ler.? dedi.
Bütün ça­lış­ma­lar­dan kı­sa­ca bah­se­den Öktem: ?Kent­te­ki çok ciddi eko­no­mik sı­kın­tı­la­rın çö­zül­me­si lazım. Bu an­lam­da eği­tim im­kân­la­rı­nın bu­ra­ya çe­kil­me­si lazım. Ka­dın­la­rın ta­lep­le­ri­nin oluş­muş ol­ma­sı, sa­na­yi­ye iliş­kin bi­ri­ki­mi­nin ol­ma­sı, ikin­ci el ti­ca­ri oto pa­za­rı­nın bu­ra­da güçlü ol­ma­sı Terme´yi zen­gin­leş­ti­re­cek­tir. Terme´nin bir viz­yo­na ih­ti­ya­cı var. Bu viz­yon Terme´deki bütün top­lum­sal grup­la­rı kap­sa­ma­lı ve ileri gö­tür­me­li.? dedi.

12.00´ de baş­la­yıp 18.00´e kadar süren prog­ram­da Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı Dev­let Halk Dans­la­rı Top­lu­lu­ğu gös­te­ri­si, Dev­let Halk Mü­zi­ği Kon­se­ri ve Ter­me­li sa­nat­çı Er­tuğ­rul Se­vin­dik´in so­list­li­ği­ni yap­tı­ğı Dev­let Türk Kla­sik Mü­zi­ği Kon­se­ri güne renk kattı. Ar­dın­dan çe­ki­len ha­tı­ra fo­toğ­ra­fı ile prog­ram sona erdi.