Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TERME PLATFORMUNDAN BİR DİZİ ZİYARET

TERME PLATFORMUNDAN BİR DİZİ ZİYARET

Terme Kitap Günleri için ilçemize gelen Terme Platformu ekibi bir takım ziyaretlerde bulundu.

Terme Platformu Başkanı Sayıştay Onursal Daire Başkanı Nurşen Yapıcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Öğrt Görevlisi Prof Dr. Hüseyin Özbay ile eşi Zübeyde Özbay ilçemizde düzenlenen kitap fuarı için 28 Nisan Cumartesi günü Terme´ye geldi.
Soğancılar Tesislerinde, Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Özcan ve yönetim kurulu üyesi Hakan Sabuncu tarafından karşılanan Yapıcı ve Özbay buradan Esnaf Odasına giderek yönetim kurulu başkanlığına yeni seçilen Recep Özcan´ı tebrik etti, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

SİYASİ PARTİLERE ZİYARET
Esnaf Odası Başkanı Recep Özcan ile birlikte aynı gün yeni kurulan İyi Parti´yi ziyaret eden Yapıcı ve Özbay, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak önümüzdeki seçim sürecinin ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.
Yapıcı ve Özbay ziyaretlerinin ikinci gününde Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç ve ardından MHP İlçe Başkanı Muhammer Kaynar´ı ziyaret etti.
Ak Parti´ye yapılan ziyarette, Adalet Bakanlığı´nın, Karadeniz bölgesinde hizmet içi eğitim merkezi yapılması maksadıyla eski Terme Devlet Hastanesi binasına talip olduğu konusu ve Terme´ye yapılması düşünülen kadın cezaevi ile ilgili gelişmeler konuşuldu.
Ziyarette, Terme için güzel düşünceler ortaya kondu.
MHP İlçe Başkanı Muhammer Kaynar´a yapılan ziyarette de yine ilçemizle ilgili görüş alışverişinde bulunulurken, ilçe Başkanı Kaynar´a görevinde başarılar dilenerek hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

?TERME, MAKİNE ÜRETİM YERİDİR
BUNUNLA İLGİLİ HİBELER VAR?
Son olarak Terme Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden ekip, yeni seçimde güven tazeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi ve üyelerini tebrik etti.
Proje Koordinatörü Öznur Güner´in de eşlik ettiği ziyarette, yeni çıkan projelerden Terme esnafının nasıl faydalanacağı konularına yer verildi.
Güner, doğru ürüne doğru proje yapılması gerektiğini vurgulayarak ?Projelerin kendi içinde değişik alanları var. Projelerin başarılı olması için, kişilere uygun nasıl hibeler olduğunu, belli aşamaya gelen projelerde neler yapılması gerektiğini iyi bilmeliyiz. Mesela Terme, makine üretim yeridir ve bu konuda hiberler var.?diyerek istek olduğu taktirde Ticaret Odası aracılığıyla Termeli esnaflara proje hakkında bilgilendirme yapabileceklerini söyledi.
Terme sanayicileri ve esnafları adına böyle bir toplantıyı memnuniyetle hayata geçirmek istediklerini dile getiren Oda Başkanı Ahmet Ekmekçi ise, platform üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

TERME İÇİN YAPACAKLARIMIZ VAR
İlçedeki temasların ardından yapılan ziyaretlele ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Yapıcı ?Kuruluş amacımız, ilçeye katkı sağlayacak projelerin hızlı şekilde hayata geçirilmesi özellikle de bu konuların Ankara´da görüşülmesinin sağlanmasıdır. ?Terme için yapabileceklerimiz var? düşüncesiyle ilçemizde dönem dönem ziyaretler gerçekleştirip incelemelerde bulunuyoruz. Terme´nin doğal güzellerinin yanı sıra yapılan çalışma ve yatırımları da yerinde görme fırsatı buluyoruz.?dedi.