Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME ŞOFÖRLER ODASI´NDAN ESNAFLARA BÜYÜK HİZMET

TERME ŞOFÖRLER ODASI´NDAN  ESNAFLARA BÜYÜK HİZMET

Terme Şoförler Odası, tüm şoför esnafının Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi olan ESBİS´e girmeleri gereken meslek bilgileri ve belgelerini hızlı bir şekilde yapabilmeleri için 09-14 Temmuz tarihleri arasında odaya sicil personelleri davet etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, tüm şoför esnafının
hukuki geçerlilik süreleri başta olmak üzere, sicil kayıt bilgilerini, meslek bilgi ve belgelerini hızlı bir şekilde, Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi olan ESBİS´e eksiksiz olarak girmelerini istedi.
Bu çalışma, Samsun il ve ilçelerinde aktif olarak faaliyetini sürdüren tüm esnaf sanatkarlarını kapsarken, Terme Şoförler Odası, Samsun´da yaşanacak yoğunluktan ilçemiz şoför esnafının etkilenmemesi için, 09-14 Temmuz tarihleri arasında odaya sicil personelleri davet etti.
İŞLEMLER ÜCRETSİZ
Terme Şoförler Odası´nın girişimleriyle, meslek NACE kodlarında geçmişe dönük vergi dairesi, muhasebeci veya diğer etkenlerden dolayı sıkıntı yaşayan ve bu sıkıntıları gidermek için Samsun sicile para ödemek durumunda olan tüm esnaflar işlemlerini ücretsiz yapabileceklerini belirten Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut ?Bunun yanı sıra 5 yılda bir yapılan vize işlemi başta olmak üzere diğer tüm sicil hizmetleri bu tarihlerde odaya verilecek. Odaya kayıtlı tüm esnaflar, uzun süren çabalar sonucu kolay şekilde sunulan bu hizmetten mutlak surette faydalanmalarını önemle rica ediyorum. Belirtilen bu sürelerde müracaatta bulunamayan esnafımız, budan sonraki tarihlerde elbette Samsun´a giderek işlemlerini yaptırabilecektir. Fakat hem yaşanacak yoğunluktan etkilenecek hem de meslek bilgisi hatalı esnaflar adına bir defaya mahsus ücretsiz olarak yapılması yönünde onay aldığımız işlemlerini harç yatırarak yapmak zorunda kalacaklar?dedi.

DİKKAT! İŞİN UCUNDA 2 BİN TL İDARİ PARA CEZASI VE MESLEKTEN MEN EDİLMEK VAR!
Vergi kaydı bulunan fakat sicil ve oda kaydı bulunmayan şoför esnafının da bakanlık marifetiyle tespit edildiği ve kayıt dışı görünen bu esnaflara 2 bin TL tutarında idari para cezasının yanı sıra meslekten men cezaları getirileceği bilgisini aldıklarını belirten Başkan Şuayip Akbulut ?Bu şekilde çalışan esnafların bilgileri sicil marifetiyle şuan odamıza ulaştırılmış durumda. Aynı şekilde bu tarihler arasında bu şekilde faaliyet sürdüren esnaflarımızın da kayıtlarını herhangi bir cezaya tabi tutulmadan yaptırmalarını sağlayacağız. Bunlarla ilgili hazırlanan idari para cezaları ve meslekten geçici surette men edilmeleri ile ilgili tutanakları iptal ettireceğiz. Bu nedenle 09 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 14 Temmuz Cuma günü sonlandırılacak olan bu hizmetten ilçemizde faaliyetini sürdüren ve odamıza kayıtlı tüm şoför esnaflarımızı faydalanması adına adresimiz bekliyoruz. Bu doğrultuda Samsun Esnaf ve Sanatkar Sicil Müdürlüğü vasıtasıyla tüm üyelerimize tebligat ve bilgilendirme yazıları gönderilmiştir.?dedi.
Hbr: Belma AYKÜL YILDIZ