Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

EKMEKÇİ KARADENİZ MTAL ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

EKMEKÇİ  KARADENİZ MTAL ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İdarecileri,Öğretmenleri ve Öğrencileri Terme TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi´yi makamında ziyaret etti.

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İdarecileri,Öğretmenleri ve Öğrencileri Terme TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ekmekçi´yi makamında ziyaret etti.
Ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Ekmekçi ?Ziyaretinizden ötürü teşekkür ederim. Sizlerin karşısında olmaktan,karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle ticaret hayatına başlarken yapılması veya yapılmaması gereken konulara değinmek istiyorum. Sevgili gençler ticaret yapmak için eğitim şart mı diye sorabilirsiniz. Size cevabım şudur ki kesinlikle şarttır.İlla ki fakülte olacak demiyorum. Meslek Yüksek Okulları da çok önemli branş eğitimleri veriyor. Ülkemizin en önemli sorunu elemanlarda. Finans, pazarlama, muhasebe, bankacılık, bilgisayar ve turizm bölümleri hem iş bulmada hem de ileride ticaret hayatına atılmada çok önemli olacaktır. Eskiden yapılan ticarette gençler babadan iş devir alıp veya kendi işini kurup klasik usüllerle iş yaparlardı. Bugün bu tarz ticaret yapmak zor. Şimdi istatiski bilgileri, fizibilite araştırmaları, bilgisayar, e-ticaret yani finans ekonomi bilgisi ve araştırma şart. Demek ki gelecekte eğitimli tüccarlar daha başarılı olacaktır. Şimdi şöyle diyebilirsiniz iş kurmak için sermaye gerekli, sermaye nasıl bulacağız, ya başarısız olursam gibi tereddütleriniz olabilir. Sizlere şunu söyleyebilirim risk her zaman her yerde vardır. Burada eğitim devreye giriyor. Eğitiminiz olursa bir iş yerinde çalışmaya başlayabilir, çalışırken çalıştığınız iş yeri ile ilgili piyasa ve komşu ticarethaneler ile ilgili piyasa şartlarını öğrenmiş olursunuz. Çalıştığınız piyasada doğru ve yanlış işleri gözlemleyerek örnek alınız. Ticarette dürüst olan, sözünde duran, sattığı ürünü doğru tanıtan başarılı olur. Sizlere tavsiyem girişimci ve yenilikçi olunuz. Değerli arkadaşlar ticaretin yaşı ve zamanı yoktur. Önemli olan piyasayı takip etmek cesur olmak risk almak ve doğru zamanı beklemektir? diyen Başkan Ekmekçi sözlerine son verdi.