Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

TERME TSO İLE İŞYERİ UYGULAMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

TERME TSO İLE İŞYERİ UYGULAMA  PROTOKOLÜ İMZALANDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı arasında öğrencilerin iş yeri eğitimi konusunda protokol imzalandı.

MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Terme Ticaret ve Sanayi Odasında firma temsilcilerine kapsamlı bir sunum ve bilgilendirme yaptı.
Müdür Doç. Dr. Terzi, sunumunda ön lisans programlarının amacı ve hedefleri, firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman konusunda ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ilk defa uygulamaya konulacak 3+1 sistemi hakkında detaylar aktarırken, bu kapsamda öğrencilerin 3 dönem okulda, 1 dönem ise sigortalı olarak iş yerinde uygulamalı eğitim alacaklarını dile getirdi.

ÖĞRENCİLER, ÜRETİM SÜRECİNİ YERİNDE ÖĞRENECEK
Doç. Dr. Erol Terzi protokol hakkında ise şöyle konuştu: "Bu model ile öğrenciler, Üniversitede gördükleri teorik ve uygulamalı dersler ile edindikleri bilgilerini firmalarda da yerinde görüp uygulama fırsatı elde edecekler. Böylece mezun olduklarında, kendine güvenen, mesleki olarak daha tecrübeli ve piyasayı da bilen kişiler olarak hayata atılmış olacaklar. Terme MYO olarak; bölgemizin ve ülkemizin istihdam ve üretimine yönelik eğitim anlayışı ve vizyonu doğrultusunda mesleki olarak nitelikli öğrenciler mezun etmek istiyoruz. MYO bünyesinde eğitim verdiğimiz; Gıda İşleme, Dış Ticaret, Pazarlama ve Muhasebe ve Vergi Uygulaması Programları öğrencilerinden 4. yarıyılda olan ve belli bazı koşulları sağlayanlar, bu eğitimden yararlanacaklar. Bizleri her zaman destekleyen ve sanayi iş birliklerini teşvik eden Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizleri firma temsilcileri ile buluşturan Terme Ticaret ve Sanayi Odası´na da şükranlarımızı sunuyoruz. Toplantı ile MYO ve firmalar arasındaki iş birliğinin; her iki tarafa, sektörlere ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Toplantının sonunda MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Oda Başkanı Ahmet Ekmekçi, firma temsilcileri, MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Şahin Değirmenci ile Öğr. Gör. Bülent Çelebi ve Öğr. Gör. Serdar Kılıç´ın katılımı ile protokol imzalandı. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER