Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME TURİZMDE YILDIZ OLACAK

TERME TURİZMDE YILDIZ OLACAK

Terme, turizmde cazibe merkezi olabilmek için kolları sıvadı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme´nin turizme açılması, bölgenin turizmde cazibe merkezi olabilmesi için Samsun Büyükşehir Beklediyesi ile çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
?Şu anda ilçemizde turizm alanında yapılan çalışmalar ile diğer ilçelere fark atacak durumu geldik.? diyen Başkan Kul ?Terme, her alanda çevrede gıpta edilen bir bölge olacak. Terme şuan şantiye alanına dönmüş durumda. Öncelikle alt yapı çalışmalarını bitirmeye çalışıyoruz. Sonrasında diğer düzenlemeleri yapacağız. Malesef bazı kişiler, neler yapıldığını bir türlü görmek istemiyor. Hiç bir değişim bir anda olmaz. Çalışmalarımızı planlı bir şekilde zamana yayarak yapıyoruz.?dedi.

TERME ?YENİ? VE ?ESKİ? DİYE İKİ ŞEKİLDE ANILACAK
Yeni Terme için ilçemizin kuzeyinde yer alan Karaboğaz´da çalışma başlatıldı. Karaboğaz kanalı, Canik Dağlarından gelen su kanalları ve barajdan gelecek sulara açılacak şekilde 80 m. genişliğinde düzenleniyor.
Kanal üzerinde kurulacak olan devasa köprülerin de ayakları dikildi. Hedeflenen çalışmalar bittiğinde bu alanın turizme kazandırılacağı belirtilirken buradan gondollarla denize kadar geziler düzenlenmesi hedefleniyor.