Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME ÜLKÜ OCAĞI ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILINI COŞKUYLA KUTLANDI

TERME ÜLKÜ OCAĞI ÇANAKKALE ZAFERİNİN  102. YILINI COŞKUYLA KUTLANDI

Dünya tarihini değiştiren Çanakkale Zaferi 102. Yıldönümünde Terme Ülkü Ocağının organizasyonu ile kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü Terme Ülkü Ocağı tarafından tiyatro, şiir ve müzik etkinlikleriyle Belediye Kültür Merkezinde saat 19.00´da başlayan törenle kutlandı. Tören, Kur´an-ı Kerim ve ilahi okunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını Terme Ülkü Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Alperen Kaya yaptı.
Terme Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Aslan da ?Bu zafer, tarihe "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" sözü ile yazılan büyük bir destandır. Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk Ulusu; İstanbul?u kurtaran Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal´i Çanakkale´den tanımış; 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıktığı gün Türk halkının, tanıyıp güvendiği liderinin etrafında kenetlenip İstiklal Savaşı´na katılmıştır. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale´nin sularında, Conkbayırı´nda ve Anafartalar´da atılmış ve bu zaferler daha sonra Türk ulusunu Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluşa taşımıştır. Bu zafer; Yahya Çavuşlarıyla, Koca Seyyitleriyle, kınalı Alileriyle, 57. alaylarıyla kahraman Türk ordusunun zaferidir. Bu zafer; Evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.
Çanakkale; bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir... İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale?den göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik yalnız Gelibolu?da değil tüm dünya uluslarının gönlünde de abideleşmiştir. İşte bu bilinç ile savaşın söndürdüğü binlerce genç beden Gelibolu´da yan yana yatmaktadır. Yine bu anlayış ile dünyanın öbür ucundan ülkemizi parçalamaya gönderilen ve neden geldiklerini bile bilemeden ölen askerler "bizim de evladımız" sayılmıştır. Kavganın en haklısını veren ve kimsenin toprağında gözü olmayan bir Millet olarak; Bir kez daha tüm dünya milletlerine "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" diyoruz. Zaferin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyor, Terme Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak düzenlediğimiz programa destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyoruz.?dedi.
Konuşmalardan sonra, Amazon Tiyatrosunun katkıları ile yönetmen Nermin Yılmaz tarafından sahneye konulan Gidenlerin Ardından adlı tiyatro sergilendi. Çanakkale Savaşı sırasında Türk milletinin çektiği sıkıntılar ve Çanakkale´de savaşan askerlerimize verdiği destek anlatılıyor. Tiyatrodan sonra Terme Ülkü Ocağı gençlerinin okuduğu şiirler ve söyledikleri şarkılar eşliğinde yer yer sloganlar atılarak coşkulu bir kutlama yapıldı.
Terme Ülkü Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Alperen Kaya´nın organize ettiği programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı salonu dolduran 500 kişinin dışında 100 den fazla kişi programı ayakta izledi. Programın sonunda salonun balkonundan sarkıtılan Türk Bayrağı ile izleyicilerin coşkusu doruğa ulaştı.
Programa MHP 26. Dönem Samsun Milletvekili adayı Hasan Okur, MHP Terme İlçe Eski Başkanı Oğuz Pamuk, MHP kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, BBP Terme İlçe Başkanı Rasim Kani, Belediye Meclis Üyesi İzzet Bodur, Terme Ülkü Ocağı Eski Başkanı İkram Şen, Terme Bilgi Gazetesi ve Vizyon Gazetesi ile çok sayıda davetli katıldı.