Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME YENİ EĞİTİM YUVASINA KAVUŞTU

TERME YENİ EĞİTİM YUVASINA KAVUŞTU

Hayırsever iş adamı Ahmet Ersoy tarafından yapılan ve kısa sürede tamamlanan ?Ahmet Ersoy İlkokulu? 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk gününde eğitime açıldı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül 2016 pazartesi günü ilçemiz Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Program, ilçemize yeni yapılan Ahmet Ersoy İlkokulu bahçesinde düzenlenen açılış programı etkinliği ile devam etti.
Yöresel halk oyunları gösterisi ile başlayan program açılışa heyecan kattı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Hayırsever İşadamı Ahmet Ersoy, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Erkan Boz, Terme İlçe Emniyet Müdürü Lütfü Tanrıkulu, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli ve davetlinin katıldığı programın açılış konuşmasını Ahmet Ersoy İlkokulu Müdürü Münir Yüksel yaptı.
YENİ İMKANLARA
KAVUŞMANIN
MUTLULUĞUNU
YAŞIYORUZ
Okul Müdürü Yüksel, ?2016 /2017 Eğitim-Öğretim yılı ?İlköğretim Haftası´ kutlama programı ve ilçemizde yeni hizmete girecek olan Ahmet Eroy İlkokulu açılışına hoş geldiniz. Terme Yahya Kemal İlkokulu artık bugünden sonra Ahmet Ersoy ilkokulu olarak hizmet verecektir. Yeni eğitim yuvamızda geniş imkanlara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, Allah bizlere bu eğitim yuvasında vatanına, milletine, bayrağına, cumhuriyetine ve özellikle de demokrasisine sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi nasip eder. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz ve İlköğretim haftamız hepimize kutlu olsun.?dedi.
Açılış konuşmasının ardından Ahmet Ersoy İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Asya Pürlü, 3. Sınıf öğrencisi Nihal Kılıç´ın okuduğu şiirlerin ardından 4.sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti.

EĞİTİM HER TOPLUMUN
VAZGEÇİLMEZİ
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ?Eğitim her toplumun vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güçtür. Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması sonraki nesillere yaşanabilir her alanda özgür bir ülke bırakması ancak ve ancak bilinçli birikimli milli ve manevi donanımlı bir eğitimle mümkün olacaktır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? dedi.

OKULUMUZ İLÇEMİZE
HAYIRLI OLSUN
Hayırsever İşadamı Ahmet Ersoy ise ?Adımın verilmesiyle onur duyduğum okulumuzun açılışına hoşgeldiniz. Bir ferdi olduğum Terme adına çok mutluyum. Okulumuzun ilçemize değer katacağından ve faydalı olacağından şüphem yoktur. Bu durumdan hareketle artık iş öğretmenlerimizde ve çocuklarımızdadır. Okulumuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyor ve başta Sayın Valimiz İbrahim Şahin´e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?dedi.

17 MİLYON ÖĞRENCİ
EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız yaptığı konuşmasında, ?Ülke olarak içinden geçmekte olduğumuz zor bir zamanda, zor bir dönemdeyiz. Ülkemizin bulunmuş olduğu konum itibariyle stratejik noktaları hem coğrafi anlamda, hem de çok önemli bir zaman dilimin içerisinde olduğumuzu biliyoruz. Bugün okullarımızda tüm Türkiye´de 17 milyona yakın çocuğumuz eğitim ve öğretime başlamış oluyor. Teker, teker hepsinin gözlerinden öpüyoruz. Çocuklarımızın yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyoruz.? dedi.
BAŞKANLARDAN SÖZ ALDIK
TERME´YE HAVUZ
KAZANDIRACAĞIZ
Samsun Valisi İbrahim Şahin de ´´Bu gün 2016-2017 eğitim öğretim dönemini başlatıyoruz. Bu hafta, 15 Temmuzla ilgili konular işleyeceksiniz. 15 Temmuz bundan böyle sürekli anacağımız tarih olacak. O karanlık gecede bizden biri gibi gözüken, aslında bu ülkenin kaynaklarıyla beslenen insanların nasıl milletimize, bayrağımıza, vatanımıza zarar verdiğini hep beraber gördük. Onun için özellikle bu eğitim-öğretim yılından itibaren bize, değerli öğretmenlere çok önemli görevler düşüyor. Müfredat dışında özellikle vatanı, milleti, bayrağı bizim değerlerimizi öğretmemiz gerekiyor. 15 Temmuz, bizim için bir milat. 29 Ekim, 23 Nisan 1920-1923 gibi her daim anacağımız bir tarih. Sayın Başbakanımızın valiler toplantısında Samsun´u överek gösterdiği bir projemiz var. Bu da ´Geleceğe Kulaç Atıyoruz´ projesidir. Bu ikinci senesiydi. 2014-2015 yıllarında sadece 800 öğrenciye yüzme öğrettik. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde 10 bin 200 yavrumuz yüzme öğrendi. Bu sene hedefimiz, 15 bin yavrumuza yüzme öğretmek. Buradan Belediye Başkanlarımızdan söz aldık, inşallah Terme´ye havuzu kazandıracağız.
Ahmet Ersoy´ların sayıları artması gerekiyor. Bu okulumuzu Terme ilçemize kazandıran Ahmet ağabeyimiz bizim için çok değerli bir insandır. Kendisine bu hayırından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ben 2016-2017 eğitim, öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor bu törenin düzenlenmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.´´ dedi.
Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, günün anısına Hayırsever İşadamı Ahmet Ersoy´a plaket takdim etti. Protokol üyeleri tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi ve temsili ilk ders zili çalındı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ahmet Ersoy İlkokulunu gezerek öğrencilere boya kalemi dağıttı. Daha sonra program son buldu.